Ένα χορό για… δύο και ένα ταξίδι στο χρόνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρίσκονται στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες. Το Tango por dos έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής στις 30 και 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου. Πρόκειται για το διασημότερο τάνγκο στον κόσμο, που παρόλο που σημαίνει τάνγκο για δύο, η ομάδα αποτελείται από 18 εξαιρετικούς χορευτές και 6 βιρτουόζους μουσικούς.

Ο χορογράφος, σκηνοθέτης, αλλά και πρωταγωνιστής της παράστασης, Miguel Ángel Zotto, θέλει μέσα από τις χορογραφίες του να αναδείξει όλη την πορεία του χορού αυτού στην λατινική Αμερική. Μπορεί να έκανε την εμφάνισή του ως χορός στα χαμαιτυπεία, αλλά κατάφερε να εισβάλλει στα μεγάλα σαλόνια και να αποκαλείται χορός του έρωτα και του πάθους. Ξεκίνησε από τις χορευτικές ιεροτελεστίες των Ινδιάνων και την κουλτούρα των ιθαγενών του Νέου Κόσμου και εξελίχθηκε ως χορός των Compadritos, των κατοίκων του Μπουένος Άιρες, των Ισπανών, Ιταλών, Γάλλων, Γερμανών και Ρώσων μεταναστών, των φτωχών εργαζομένων, αλλά και όλων όσων έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην εξάπλωση αυτού του σπουδαίου χορευτικού και μουσικού ρεύματος. Περιδιάβαινε στα χαμαιτυπεία μέχρι που οδηγήθηκε στην αποθέωση από το Χόλλυγουντ, την αποδοχή από την αστική τάξη και στην ανάδειξή του ως του πιο αισθησιακού και ρομαντικού χορού στον κόσμο.

Η σημαντικότερη και διασημότερη ομάδα τάνγκο στον κόσμο, το Tango Por Dos φέρνει στην Αθήνα την πρόσφατη παραγωγή του, που είναι το υπερθέαμα RAÍCES TANGO. Παρουσιάζεται ένα γοητευτικό ταξίδι, από το Tango La Pampa στο Τάνγκο του Μπουένος Άιρες, από την ύπαιθρο στην αστικοποίηση αυτού του χορού του πάθους, από το χθες στο σήμερα, από το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο. Ξεκινάει από τις ρίζες του Tango και συνεχίζει με μια περιήγηση στην ιστορία του και στους μεγάλους σταθμούς της.

Η γνωριμία του Μιγκέλ Άνχελ Σότο με την Milena Plebs ήταν καθοριστική για την ίδρυση του Tango Por Dos. Μαζί αναδείχθηκαν στην κορυφαία ομάδα τάνγκο όλων των εποχών και ο ίδιος περιόδευσε και στις πέντε ηπείρους. Όπου παρουσιάζεται η παράσταση, στέφεται με τεράστια επιτυχία, αποσπά τα διθυραμβικά σχόλια της διεθνούς κριτικής και χαρακτηρίζεται ως το χορευτικό διαμάντι της Αργεντινής.

O ίδιος υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία μιας παράστασης που ακολουθεί τον περίφημο ερωτικό χορό από το σκοτάδι του περιθωρίου στο φως του Χόλιγουντ και της παγκόσμιας αναγνώρισης. Στις χορογραφίες του οι αισθήσεις χορεύουν με πάθος και αποτυπώνεται η ατμόσφαιρα του Μπουένος Άιρες, όπου γεννήθηκε το τάνγκο. Παράλληλα, ενσωματώνει στο «Raíces Tango» όλα τα στοιχεία του χορού αυτού, όπως σαγήνη, λίκνισμα, ένωση των κορμιών, αλέγρο πνεύμα, διεκδίκηση, έκσταση της αποδοχής και συντριβή της απόρριψης. Περά από το ερωτικό πάθος, είναι και ένας χορός ύμνος στην αντίσταση, το δικαίωμα να είναι κανείς διαφορετικός και το δικαίωμα να είναι κανείς ισότιμος μπροστά στο πάθος για έναν άλλο άνθρωπο ή την ίδια την ελευθερία.

Στη σκηνή βρίσκεται μαζί με την αέρινη μέσα στη γήινη ομορφιά της Daiana Guspero σε ένα μοναδικό υπερθέαμα. Οι 18 εκπληκτικοί χορευτές που τους πλαισιώνουν, συνοδευόμενοι από την εκπληκτική ορχήστρα, κάνουν το Raices Tango ένα υπερθέαμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ήχο ενός μπαντονεόν. Το ανθρώπινο στοιχείο είναι εκείνο που ξεχωρίζει, μιας και είναι η ενέργεια και το πάθος των χορευτών και της σπουδαίας ορχήστρας, ζωντανεύουν την ψυχή του τάνγκο μπροστά στα μάτια των θεατών.