Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής ενώνει το «Θριάσιο» Νοσοκομείο με 5 νησιά

Την Κυριακή 19 Μαρτίου ετέθη σε λειτουργία η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά σε πέντε απομακρυσμένα νησιά από το επιστημονικό προσωπικού του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ).

Την Κυριακή 19 Μαρτίου ετέθη σε λειτουργία η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά σε πέντε απομακρυσμένα νησιά από το επιστημονικό προσωπικού του
«Θριάσιου» Νοσοκομείου, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ).

Συγκεκριμένα, η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΕ «Θριάσιο», αξιοποιώντας την υποδομή του ΕΔιΤ, παρέχει στους γιατρούς της Σύμης, Κάσου, Σίφνου, Αμοργού και Οινουσσών τη δυνατότητα άμεσης εκτίμησης των καρδιολογικών περιστατικών, μέσω Τηλεϊατρικής.

Στην παρούσα φάση, οι γιατροί των πέντε μικρών νησιών, στο πλαίσιο της 24ωρης εφημερίας του «Θριάσιου» (ανά τέσσερις ημέρες) μπορούν να ζητούν τη συμβουλή/εκτίμηση καρδιολόγου στην αντιμετώπιση επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών.

«Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα οφέλη που προκύπτουν από την άμεση και ορθή εκτίμηση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών τόσο για την υγεία των κατοίκων, όσο και για την σκοπιμότητα της άμεσης διακομιδής περιστατικών, εργαζόμαστε εντατικά, προκειμένου σύντομα να επεκτείνουμε την υποστήριξη και άλλων νησιών που είναι ενταγμένα στο ΕΔιΤ. Απώτερος στόχος μας είναι η 24ωρη εβδομαδιαία κάλυψη όλων των απομακρυσμένων νησιών στην ορθή εκτίμηση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών», αναφέρει η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk