Κορυφαία διάκριση για τα Παιδικά Χωριά SOS στα βραβεία Superbrands

Ως μία από τις επτά κορυφαίες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην Ελλάδα για το 2016, βραβεύθηκαν τα Παιδικά Χωριά SOS, στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands.

Ως μία από τις επτά κορυφαίες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην Ελλάδα για το 2016, βραβεύθηκαν τα Παιδικά Χωριά SOS, στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands.
Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα Παιδικά Χωριά SOS ξεχώρισαν ανάμεσα σε 68 κοινωφελείς οργανισμούς και βραβεύτηκαν μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, την Ελπίδα, την Κιβωτό του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού και τη Unicef.
Κριτήρια της επιλογής ήταν η αναγνωρισιμότητα επωνυμίας και η δύναμη φήμης, η αξιοπιστία και η μακροχρόνια συνέπεια, καθώς και η εταιρική υπευθυνότητα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων (σύννομη και διάφανη λειτουργία, κλίμα και πρακτικές), της Κοινωνίας (πολιτισμικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες) και του Περιβάλλοντος (προστασία και περιορισμός αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων).
Τα Superbrands είναι διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1995. Σήμερα εκπροσωπείται σε 91 χώρες ανά τον κόσμο και έχει αναγνωρίσει περισσότερες από 15.000 εταιρείες ως ηγέτιδες στον τομέα τους. Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διενεργείται από το 2005, ενώ φέτος ήταν η πρώτη φορά που συμπεριλήφθηκαν και ΜΚΟ στην ψηφοφορία, κρίνοντας ότι το έργο τους είναι υψηλού επιπέδου, άξιο ειδικής μνείας και τιμά τη χώρα.
Η επιλογή των Παιδικών Χωριών SOS ως μία από τις κορυφαίες επωνυμίες στην Ελλάδα στο χώρο των ΜΚΟ, για το 2016, είναι το αποτέλεσμα σχετικής ψηφοφορίας τόσο από μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων όσο και από το καταναλωτικό κοινό, που βαθμολόγησαν τις οργανώσεις κατά τη διενέργεια έρευνας κοινής γνώμης.
Τα Παιδικά Χωριά SOS, στα 42 χρόνια λειτουργίας τους στην Ελλάδα, έχουν παραμείνει πιστά στο σκοπό τους να προστατεύουν παιδιά που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Από τις αρχές του 2017, έχουν ξεκινήσει συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το «Αναρρωτήριο Πεντέλης» για τη μετακίνηση και φιλοξενία εγκαταλελειμμένων βρεφών από τα δημόσια μαιευτήρια και την υποστήριξη προγράμματος αναδοχής για αυτά τα βρέφη. Παράλληλα, μπροστά στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης, τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν δημιουργήσει και λειτουργούν 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, με σκοπό να στηρίξουν παιδιά και οικογένειες να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk