Οκτώ νέα τρομοδέματα εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τη Δευτέρα, στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής, 8 ύποπτα δέματα με αποδέκτες πρόσωπα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Δέκα ήταν τελικώς τα δέματα -βόμβες που είχαν αποστείλει προς Ευρωπαίους αξιωματούχους τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Μετά από εκείνα που έφτασαν στο γραφείο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών κ Βολφγκαγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε, το τελευταίο τετραήμερο, στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι άλλα οκτώ δέματα με εκρηκτική ύλη και παραλήπτη τον Ντάισεμπλουμ και διάφορους οικονομικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πολυεθνικές εταιρείες.

Ως αποστολείς εμφανίζονταν πανεπιστημιακοί , οικονομολόγοι προκειμένου να δίνεται η απαραίτητη «πειστικότητα» αλλά κι ο συμβολισμός στην αποστολή των «τρομοδεμάτων. Η έρευνα της ΕΛΑΣ στο Κρυονέρι έγινε με βάση τα δεδομένα που είχαν προκύψει τον Νοέμβριο του 2010 , όταν κι η «Συνωμοσία» είχε στείλει 14 δέματα βόμβες προς Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και ξένες πρεσβείες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τα οκτώ νέα δέματα που εντοπίσθηκαν στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι έχουν τη ίδια δομή και παρόμοια , μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης , με αυτά που είχαν σταλεί σε Γερμανία και Γαλλία. Τα «άθικτα» αυτά δέματα μετά τον έλεγχο τους από τα ΤΕΕΜ θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ για τυχόν έλεγχο αποτυπωμάτων, δειγμάτων DNA κλπ. ενώ γίνεται έλεγχος για τον χρόνο και τον τρόπο αποστολής τους. Μετά κι από αυτά τα ευρήματα αναμένεται να σταλεί νέο κείμενο της «Συνωμοσίας» για την αποστολή των δεμάτων .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk