• Αναζήτηση
 • Ομαδική υστέρηση

  Η ΠΡΩΤΗ και βασική – κάθε άλλο παρά ευχάριστη – διαπίστωση από τους πίνακες αξιολόγησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου αθλητών,

  Ομαδική υστέρηση | tovima.gr
  Η ΠΡΩΤΗ και βασική – κάθε άλλο παρά ευχάριστη – διαπίστωση από τους πίνακες αξιολόγησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου αθλητών, αθλητριών και ομάδων για το 2016 αφορά στο ότι εμφανίζεται εντυπωσιακή υστέρηση των ομαδικών αθλημάτων ευρείας δημοφιλίας και λαϊκής απήχησης (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κ.ά.) είτε εθνικής μορφής είτε σωματειακής.
  nnn
  ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ της αξιολόγησης – εν όψει της ανάδειξης των κορυφαίων του 2016 (για 63ο έτος…) – είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (και Κύπελλα) ανδρών – γυναικών, νέων – νεανίδων, οι διοργανώσεις Γουόρλντ Λιγκ κ.λπ. Στην ψηφοφορία των μελών του ΠΣΑΤ ισχύει ο κανόνας της μίας ψήφου ανά κατηγορία (ελεύθερη επιλογή και εκτός πινάκων).
  nnn
  ΠΙΕΣΤΙΚΟ το ερώτημα όσον αφορά την κατηγορία των ομάδων (εθνικών και σωματειακών) όπου εκπροσωπείται μόνο ένα άθλημα. Η υδατοσφαίριση (πρόκειται για άθλημα αμιγώς ομαδικό). Ευνόητης σημασίας και η υποχώρηση των εθνικών ομάδων (ιδίως ποδοσφαίρου και μπάσκετ) στην κατάταξη των διεθνών ομοσπονδιών. Η ελληνική εικόνα στην κατηγορία ομάδων είναι (μόνο τρία αθλήματα δυστυχώς) κωπηλασία επτά θέσεις, ιστιοπλοΐα τρία και πόλο δύο.
  nnn
  ΣΤΗΝ κατηγορία ανδρών παρόντα οκτώ αθλήματα. Κολύμβηση και τεχνική κολύμβηση από τρεις θέσεις. Μία για την ενόργανη γυμναστική, τον στίβο, την ιστιοπλοΐα, το τζούντο, την ποδηλασία και την αντισφαίριση. Οκτώ επίσης και τα παρόντα αθλήματα στην κατηγορία γυναικών: στίβος τρεις, τζούντο και τεχνική κολύμβηση δύο. Από μία στη σκοποβολή, στην ιστιοπλοΐα, στην κολύμβηση, στο τάε κβον ντο και στο σκάκι. Στις τρεις κατηγορίες: κωπηλασία επτά θέσεις, τεχνική κολύμβηση έξι, ιστιοπλοΐα πέντε, κολύμβηση και στίβος τέσσερις. Υδατοσφαίριση δύο, τάε κβον ντο δύο και από μία γυμναστική τζούντο, ποδηλασία, αντισφαίριση, σκοποβολή, σκάκι. Αναμφίβολα υπάρχει υπαρκτό σοβαρό πρόβλημα στο επίπεδο των ομάδων αμφοτέρων των μορφών (επί 12 θέσεων μόνο των τριών των αθλητριών).
  nnn
  ΠΛΗΡΗΣ υπεροχή του στίβου στον αθλητισμό ατόμων με σωματική μειονεξία. Εννέα θέσεις για τον στίβο, τρεις για την κολύμβηση, δύο για την άρση βαρών, μία για το μπότσια, την άρση βαρών και τη σκοποβολή (αυτά για το σύνολο ανδρών και γυναικών). Στην κατηγορία ομάδων από μία διεθνή διάκριση μπότσια, τάντεμ γυναικών, γκόλμπολ και δύο η σπάθη.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η ζωή σε ένα private jet… Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τίναξε βαριεστημένα τη στάχτη του πούρου του. Ρούφηξε μια γουλιά από το τσάι... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk