Πιο δυνατή αποτύπωση της διχόνοιας και του παραλογισμού που επικρατεί στην χώρα μας δεν θα μπορούσε να υπάρξει. «Τους άδειους, κυνικούς, δοτούς, που έχουν αποκτήσει πτυχία με το πορτοφόλι του πατέρα τους»: τάδε έφη Φίλης.

Ο αποπεμφθείς Υπουργός προφανώς δεν ήθελε να απαντήσει για την «απόκτηση» του δικού του πτυχίου – κριτική προς τον Πρωθυπουργό και τον έτερο συγκυβερνήτη ήθελε να ασκήσει. Όμως διά αυτής προσέβαλε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που χάριν σκληρής εργασίας και πολλές φορές προσωπικών οικονομικών θυσιών προσέφεραν στα παιδιά τους την δυνατότητα να σπουδάσουν, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Διότι ακόμα και στην δημόσια παιδεία το πορτοφόλι των γονιών είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση των σπουδών τους – στέγη, τροφή, βιβλία κτλ.

Αυτό αντικατοπτρίζει και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας: ότι η θεμιτή κατάκτηση της γνώσης, η εργασία προς αμοιβή και η διάθεση των αποκτηθέντων πόρων για σκοπό αρέσκειας μας, αντικρούει την δογματική άποψη ορισμένων περί ισοπέδωσης όλων.

Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει και κύριο αντικείμενο συζήτησης και διαλογισμού των πολιτών. Το ζήτημα των αξιών που θα διέπουν την σημερινή Ελλάδα θα καθορίσει και τον τρόπο απεμπλοκής μας από την οικονομική κρίση.

Διότι, όπως η Κύπρος και η Ιρλανδία απέδειξαν, η λύση, αν και σκληρή, είναι μπροστά μας, φτάνει να αποφασίσουμε να την εφαρμόσουμε.

Οι πολιτικοί που ευελπιστούν να κυβερνήσουν αύριο, οφείλουν να υπερασπιστούν τις συγκεκριμένες αξίες. Εάν τις απέκτησαν με το «πορτοφόλι του πατέρα τους» αυτό αποτελεί τιμή τους και ένδειξη σεβασμού στον ίδιο τους τον πατέρα.

ΥΓ. Όλοι οι γονείς, ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους φρονήματα, προσπάθησαν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή γνώση στα παιδιά τους. Απόδειξη τούτου βρίσκεται και στα σημερινά υπουργικά έδρανα.