Ο ανασχηματισμός αποδεικνύει ότι Παιδεία και Ορθοδοξία βαδίζουν χέρι-χέρι; Η πρώτη ανάγνωση της εξόδου Φίλη από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, και μάλιστα μετά τις γνωστές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Παρά την αναγνώριση διά της ψήφου στο πρόσφατο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Φίλη, υπάρχει πλέον καινούργιος διαχειριστής του πολύπαθου εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Οσο όμως και να «εξόργισε» την Ιεραρχία και τον κυβερνητικό εταίρο ο κ. Φίλης για το θέμα των Θρησκευτικών, η πραγματικότητα είναι ότι επί διοικήσεώς του τα προβλήματα αυξήθηκαν και τα παράπονα ήσαν πολλά. Οι εκλογές των εκπαιδευτικών έδειξαν μείωση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί από τον Πρωθυπουργό. Οταν όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και Εκκλησία, βγαίνουν παραπονούμενοι, σίγουρα επιβάλλεται αλλαγή.
Ομως, όποιος και αν είναι ο πραγματικός λόγος της αποπομπής Φίλη, η Εκκλησία της Ελλάδος πέτυχε μια μεγάλη νίκη και ο κ. Τσίπρας απαλλάχθηκε από έναν «μπελά» στις (κατά τα αλλά εξαιρετικές) σχέσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο. Ενδειξη αυτών αποτέλεσε άλλωστε η κοινή παρουσία του κατά την εθνική μας επέτειο στον Αϊ-Στράτη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ