Αν θέλετε να «θαυμάσετε» μια αληθινή εικόνα της σύγχρονης Αθήνας αρκεί να περπατήσετε για ένα 20λεπτο στο τρίγωνο της ντροπής. Στην ακριβότερη περιοχή της πρωτεύουσας θα δείτε πως κακοποιείται η πόλη, πως εξευτελίζονται οι νόμοι και πως διασύρεται η λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το νοητό τρίγωνο της ντροπής αρχίζει από τη γωνία Ηροδότου – Καψάλη προχωρεί και φθάνει ως τη γωνία Λυκαβηττού και Τσακάλωφ, όπου και το ιερόν του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, το πίσω τοιχίου του οποίου έχει μεταβληθεί σε χώρο αποκομιδής απορριμμάτων!!! Και συνεχίζοντας τερματίζεται στη γωνία των οδών Κανάρη και Μέρλιν, για να ολοκληρωθεί το τρίγωνο στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας και Καψάλη.

Αρχίζοντας την περιήγηση θα παρατηρήσετε ότι η γωνία Καψάλη και Ηροδότου έχει καταληφθεί εντελώς και έχει μεταβληθεί σε υπαίθριο καφενείο. Έχει νοικιάσει άραγε ο επιχειρηματίας ολόκληρο το πεζοδρόμιο χωρίς ίχνος χώρου για τους πεζούς; Αξιοπρόσεκτη είναι η τέντα που όταν απλώνεται μοιάζει με τεράστια νυχτερίδα από κάτω από την οποία φοβάσαι να περάσεις!

Υπάρχει υπεύθυνος στον Δήμο; Αν υπάρχει ας πάει πρώτα στο τέλος της Τσακάλωφ όπου το ιερόν της εκκλησίας στο πίσω μέρος της έχει μεταβληθεί σε μόνιμο τόπο αποθέσεως των απορριμμάτων της περιοχής. Και αν τον «διώξουν» τα αρώματα της περιοχής ας φύγει στο άλλο σημείο συναντήσεως της θρασύτητος με την ευρηματική επιχειρηματικότητα. Εδώ και μερικά χρόνια η οδός Κανάρη στένεψε ώστε να διπλασιαστούν τα πεζοδρόμια. Όλος ο χώρος που κερδήθηκε δόθηκε στο καφενείο της γωνίας Κανάρη και Μηλιώνη. Οι παραβάσεις είναι εντυπωσιακές καθώς ακόμη και οι τέντες υπερβαίνουν την οικοδομική γραμμή.

Αν ολοκληρώσετε τον περίπατό σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τους τοπικούς καφέδες, και τους καυγάδες των διερχομένων πεζών με τους καθήμενους πελάτες.

Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο – δεν θα είστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι.