Ισως (λόγω και ειδικότητας), την πιο πετυχημένη περιγραφή της δηλώσεως της κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά την υπεράσπιση του Συντάγματος από το ΣτΕ, να την έκανε ο κ. Βενιζέλος: «θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και… με επαναστατικό οίστρο».
Η τραγική εικόνα, α λα Κορέα, της κυρίας Γεροβασίλη αποτύπωνε προφανώς την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Μέγαρο Μάξιμου μετά την κατάρρευση του δεύτερου πόλου πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο πρώτος, το σκίσιμο των μνημονίων, σφραγίστηκε με την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, την κατάρρευση της οικονομίας και την παράδοση της κρατικής περιουσίας και δικαιολογήθηκε με τον «εκβιασμό» των ξένων και το «this is a coup». Ο δεύτερος πόλος ήταν τα «β…κάναλα», όπως τα περιέγραψε το χρήσιμο εργαλείο Πολάκης, ο οποίος παρεμπιπτόντως μίλησε χθες για «δικαστικό πραξικόπημα» και ότι «έχουμε πόλεμο». Ο ίδιος Πολάκης που διατηρούσε διπλά βιβλία και απειλεί να θάψει δημοσιογράφους.
Αυτή τη φορά όμως η ευθύνη δεν βρίσκεται στους ξένους αλλά σε αυτούς που έγραψαν τον περίφημο νόμο Παππά, ο οποίος και με τη βούλα κρίθηκε αντισυνταγματικός, διαψεύδοντας τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για την τήρηση κάθε λέξης του Συντάγματος. «Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη. Ξεχνά όμως ότι η εκάστοτε κυβέρνηση και η Βουλή που νομοθετεί δίδουν όρκο στο «να υπακούω στο Σύνταγμα».
Τα δε μαθηματικά είναι αστεία. Τα περίφημα 250 εκατομμύρια είναι για δέκα χρόνια –δηλαδή 25 εκατομμύρια σε προϋπολογισμό κάθε χρόνου. Μόνο 4.000 νοσηλευτές επί 700 ευρώ τον μήνα, επί 12 μήνες, ανέρχονται σε 33,6 εκατομμύρια. Ισως για την ανεύρεση των πόρων να αρχίσουν από την απόλυση του κάθε Καρανίκα και κάθε συγγενούς βουλευτών (όπως ο αδελφός του κ. Μπάρκα –απόφαση 10406/Δ9.3128/13-03-2015).
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει την πολιτική του διχασμού και της πόλωσης. Το Μέγαρο Μάξιμου γνωρίζει ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις (μάλιστα προ αποφάσεως του ΣτΕ) που δείχνουν κατάρρευση παρόμοια με αυτή που υπέστη το ΠαΣοΚ το 2012. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ανεμόμυλοι δεν είναι εχθροί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ