ΥΛΙΚΑ (για μια μακρόστενη φόρμα κέικ)

1.500 γρ. κοκκινιστό κοτόπουλο με πιπεριές που έχει περισσέψει

12 φύλλα ζελατίνης*

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο. Κρατάμε στην άκρη τις πιπεριές και αφαιρούμε προσεκτικά κομμάτια και κόκκους μπαχαρικών που πιθανόν έχουμε βάλει στο φαγητό. Σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη σάλτσα του φαγητού και τη ζεσταίνουμε. Δεν θέλουμε να βράσει, αλλά να ζεσταθεί καλά.

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης, τα στύβουμε και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με τη ζεστή σάλτσα.

Ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθούν. Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάφανη μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη, ώστε να μπορέσουμε στο τέλος να τη διπλώσουμε πάνω από την τερίνα.

Στρώνουμε προσεκτικά στον πυθμένα της φόρμας το ψαχνό από το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Σιγά σιγά ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Αφήνουμε τη φόρμα για λίγη ώρα εκτός ψυγείου έως ότου κρυώσει εντελώς η σάλτσα. Οταν αρχίσει να πήζει το ζελέ στην επιφάνεια της φόρμας, σκεπάζουμε την τερίνα με την επιπλέον μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.

Ξεδιπλώνουμε με προσοχή τη μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε την τερίνα σε φέτες.

* Θα χρειαστούμε 12 φύλλα ζελατίνης για κάθε 1 λίτρο σάλτσας. Για μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης που αναλογούν.