Κ. Χατζηδάκης:«Κωμικοτραγική η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών»

Την Τρίτη 30 Αυγούστου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης μίλησε στον Βήμα fm για τις τηλεοπτικές άδειες και την οικονομία.

Την Τρίτη 30 Αυγούστου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης μιλά στους Αργύρη Παπαστάθη και Άρη Ραβανό για τις τηλεοπτικές άδειες και την οικονομία.{{{ audio1 }}}

Για την οικονομία

«Η κατεύθυνσή μας προφανώς είναι η μείωση των φόρων, όχι μόνο γιατί έχει παραγίνει με την υπερφορολόγηση, αλλά και γιατί αν δεν προχωρήσουμε με το δίπτυχο μείωση φόρων και φυσικά μείωση δαπανών, έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα, είναι σαν να βάζουμε ένα βαρίδι στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Για τις τηλεοπτικές άδειες

«Βρίσκω τη διαδικασία κωμικοτραγική. Νομίζω ότι μία μερίδα της κοινής γνώμης γελάει με αυτά που ζούμε και τα οποία παραπέμπουν σε σειρές τύπου Big Brother. Βρίσκω επίσης, μιλώντας νομικά και πολιτικά, ότι η διαδικασία είναι έωλη, δεν είναι παρόμοια με διαδικασίες αδειοδοτήσεων τηλεοπτικών σταθμών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με μία ρητορική να καλύψει τα κενά αυτής της διαδικασίας, αλλά είναι σαν να προσπαθεί να κρύψει έναν ελέφαντα σε ένα ντουλάπι.

Δεν αναγνωρίζουμε την διαδικασία και καθώς θα προχωρήσουμε, όπως σας εξήγησα, με μία ευρωπαϊκή λογική, όπως γίνεται και στις άλλες Ευρωπαικές χώρες, ιδίως τώρα με την ψηφιακή τεχνολογία, που δίνει άλλες δυνατότητες σε σχέση με το παλιό αναλογικό σήμα, θα δώσουμε και άλλες άδειες, με τη συμμετοχή του ΕΣΡ. Υπάρχουν νομικά θέματα, τα οποία εκ των πραγμάτων γεννούν ερωτηματικά για την εγκυρότητα της διαδικασίας, Εδώ θα είμαστε. Θα δείτε ότι τα ζητήματα αυτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μας απασχολήσουν, διότι η αντιμετώπιση της κυβέρνησης είναι ερασιτεχνική».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk