ΑΛΛΑΓΕΣ

Νέα πρόσωπα στο Διοικητικό Συμβούλιο της MIG

Νέα πρόσωπα αναμένεται να εκλεγούν αύριο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ομίλου.

Νέα πρόσωπα αναμένεται να εκλεγούν αύριο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ομίλου.
Η συνέλευση είχε συγκληθεί στις 30 Ιουνίου, αλλά η Τράπεζα Πειραιώς ως κάτοχος τουλάχιστον του 5% του μετοχικού κεφαλαίου είχε ζητήσει την αναβολή της.
Η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη ώστε τόσο η πλευρά της Πειραιώς, η οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της MIG με 28%, όσο και η διοικητική ομάδα του ομίλου να καταλήξουν στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο.
Διευθύνων σύμβουλος της MIG ήταν ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, ο οποίος λόγω της δικαστικής του εμπλοκής και ώσπου να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του σχετικά με τη Λαϊκή Τράπεζα υποχρεώθηκε σε παραίτηση.
Προσωρινά δικαίωμα υπογραφής απέκτησε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος που ασκούσε καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου του ομίλου.
Ο νέος πρόεδρος και ο νέος CEO


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές κατέληξαν στο νέο πρόσωπο που θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος. Πρόκειται για τον κ. Θανάση Παπανικολάου, επικεφαλής του τομέα εστίασης του ομίλου Vivartia (Goody’s, Εverest, Flocafe).
Παράλληλα πρόεδρος του ΔΣ της MIG με μη εκτελεστικά καθήκοντα θα αναλάβει ο κ. Σταύρος Λεκκάκος από την Τράπεζα Πειραιώς. Ετσι η τράπεζα θα διατηρήσει 4 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της MIG (Στ. Λεκκάκος, Κ. Γεωργίου, Σπ. Παπασπύρου και Θ. Μυλωνάς) μετά την παραίτηση του κ. Απόστολου Ταμβακάκη την περασμένη Δευτέρα. Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος θα παραμείνει απλό μέλος στο ΔΣ της MIG.
Ο όμιλος που μεταξύ άλλων ελέγχει τις εταιρείες Vivartia (Δέλτα, Μπαρμπα-Στάθης, Goody’s, Everest), Αttica Συμμετοχών (Blue Star Ferries και Superfast) και το Θεραπευτήριο Υγεία εμφάνισε αύξηση λειτουργικών κερδών στο σύνολο των θυγατρικών το πρώτο τρίμηνο του 2016, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 26,5 εκατ. ευρώ από 16,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015. Πλέον όλες οι θυγατρικές είναι κερδοφόρες σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων. Πριν από έναν μήνα περίπου η MIG εξέδωσε νέο κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύφθηκε από τη Eurobank, για την αναχρηματοδότηση ισόποσων υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk