Διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για αναπνευστικές παθήσεις

Στο επίκεντρο του 25ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου βρέθηκε η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Στο επίκεντρο του 25ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου βρέθηκε η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Οι επιστήμονες υπογράμμισαν ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε έλεγχο της νόσου, από την οποία πάσχουν 600.000 Ελληνες. Η Pharmathen συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με δορυφορικό συμπόσιο με τίτλο «Τα πολλά πρόσωπα της ΧΑΠ: Η σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση», ενώ παράλληλα είναι και χορηγός της Υποτροφίας Αριστείας Κλινικού Εργου. Σκοπός της χορηγίας αυτής είναι η ενίσχυση νέων πνευμονολόγων και του πνεύματος της αριστείας.
Πρόεδρος του δορυφορικού συμποσίου ήταν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», επίκουρη καθηγήτρια κυρία Μίνα Γκάγκα και ομιλητές ο επίκουρος καθηγητής Πνευμονολογίας και υπεύθυνος της Μονάδας Επεμβατικής Πνευμονολογίας κ. Γρηγόριος Στρατάκος και ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Γ. Παπανικολάου» κ. Σταύρος Τρύφων. Δόθηκε έμφαση στους διαφορετικούς φαινότυπους της ΧΑΠ και στην ανάγκη συγκεκριμένων ιατρικών παρεμβάσεων για καθέναν από αυτούς. Παράλληλα παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα ευρήματα μελετών, όπως η FLAME.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι η πρόληψη των παροξύνσεων είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της μακροχρόνιας φροντίδας για τη διαχείριση της ΧΑΠ. Οι παροξύνσεις υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς, οδηγούν σε περαιτέρω μείωση της αναπνευστικής λειτουργίας, νοσηλεία και θάνατο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε η πλήρης διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για την πνευμονολογική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό. Πρόκειται για την ιστοσελίδα www.lung.gr, η οποία λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Ιδρύματος «Θώραξ» και με αποκλειστικό χορηγό το Τμήμα Αναπνευστικών Παθήσεων (Πνευμονολογίας) της Pharmathen.
Το www.lung.gr αποτελεί μια σελίδα ιατρικής πληροφόρησης, που απευθύνεται σε επαγγελματίες Υγείας, ειδικά όσους ασχολούνται με νόσους του αναπνευστικού συστήματος. Από την ίδια ιστοσελίδα το ευρύτερο κοινό (οι ασθενείς και φροντιστές τους) μπορεί να ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στη θεραπεία των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk