Πλαστικά Θράκης: ολοκληρώθηκαν επενδύσεις 32 εκατ. ευρώ

Ξεκίνησε η κανονική λειτουργία των νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας Πλαστικά Θράκης, οι οποίες περιλαμβάνονται στο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου 2015-2016, ύψους 32 εκ. ευρώ.
Εκτιμάται ότι οι νέες επενδύσεις σε πλήρη λειτουργία θα αποφέρουν πρόσθετο κύκλο εργασιών ύψους 50 εκ. ευρώ και θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους του ομίλου λόγω της δυνατότητας παραγωγής καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και της μείωσης του κόστους παραγωγής, αναφέρει η εταιρεία.
Ειδικότερα οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, συνολικού ύψους 23 εκ. ευρώ περίπου, αφορούν κυρίως στην παραγωγή καινοτόμων τεχνικών υφασμάτων, τα οποία έχουν εφαρμογή στις αγορές των γεωσυνθετικών, των μονωτικών μεμβρανών οροφής, της βιομηχανίας φίλτρων, της βιομηχανίας αυτοκινήτων καθώς και των νοσοκομειακών προϊόντων.
Παράλληλα σε φάση πλήρους λειτουργίας είναι πλέον και οι νέες επενδύσεις στο εξωτερικό συνολικού ύψους περίπου 9 εκ. Ευρώ.
Συγκεκριμένα οι νέες εκτός Ελλάδας επενδύσεις αφορούν κυρίως στην εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής στη Σκωτία για την παραγωγή τεχνικών υφασμάτων τύπου melt blown, τα οποία έχουν εφαρμογή στις αγορές των μονωτικών μεμβρανών οροφής, των νοσοκομειακών και προϊόντων υγιεινής και της βιομηχανίας φίλτρων, καθώς και νέα γραμμή thermoforming η οποία εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας για την παραγωγή προϊόντων συσκευασίας γιαουρτιού και πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης για τις αγορές της Βουλγαρίας και της Ν.Α. Ευρώπης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk