«Χρηματοδότηση και ελληνική επιχειρηματικότητα»

Το επίκαιρο θέμα της ενίσχυσης της ρευστότητας των μεγάλων, αλλά και των μικρότερων ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση θα θέσουν επί τάπητος, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου που συμμετέχουν στο διήμερο φόρουμ «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».

Το επίκαιρο θέμα της ενίσχυσης της ρευστότητας των μεγάλων, αλλά και των μικρότερων ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση θα θέσουν επί τάπητος, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου που συμμετέχουν στο διήμερο φόρουμ «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».
Το φόρουμ πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο, 7 – 8 Ιουλίου, στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel) με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ), τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα), του Υπουργείου Οικονομίας, άλλων συναρμόδιων υπουργείων, και τη συμμετοχή σειράς επιχειρηματικών, οικονομικών και χρηματοοικονομικών φορέων.
Στο φόρουμ θα αναπτυχθούν σκέψεις και προτάσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις επιτυχίας λειτουργικών αναδιαρθρώσεων βιώσιμων επιχειρήσεων. Θα παρουσιαστούν εναλλακτικές πηγές και δυνατότητες συνδυασμένης χρηματοδότησης στο πλαίσιο αξιοποίησης διεθνών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών οργανισμών , χρηματοδότησης ώριμων έργων και επενδύσεων στο πλαίσιο του Επενδυτικού Προγράμματος Γιούνκερ, ρευστότητας μέσω εταιρικών ομολογιακών εκδόσεων. Για τις μικρότερες επιχειρήσεις θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων μέσω ΕΤΕΑΝ και επενδυτικών funds. Οι τρέχουσες εξελίξεις στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ, περιλαμβάνονται επίσης στα βασικά θέματα του συνεδρίου, όπως επίσης και οι δυνατότητες χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων.

Τον τομέα του real- estate θα απασχολήσει η διαμόρφωση των τιμών στην αγορά ακινήτων και οι πιθανές επιπτώσεις από την διευθέτηση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, πολλά από τα οποία είναι με collateral ακίνητα, ο σημαντικός ρόλος του εκτιμητή ακινήτων και οι δυνατότητες χρηματοδότησης μέσα από δίκτυα συνεργασίας με το εξωτερικό.
Θα υπάρξουν επίσης ειδικές παρουσιάσεις σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις του ΒRΕΧΙΤ στην ευρωπαϊκή, στην ελληνική οικονομία και στη ρευστότητα.
Οι ομιλητές
Μεταξύ άλλων στο συνέδριο θα μιλήσουν, ο κ. Δημήτρης Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών, o κ. Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, o κ. Kωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος ΝΔ, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Νίκος Δένδιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ταμείου Επιχειρηματικότητας – ΕΤΕΑΝ Α.Ε, ο κ. Χαράλαμπος Γκότσης, Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, πρώην Υπουργός Τουρισμού, βουλευτής, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής, πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, ο κ. ΄Αλκης Δρακινός, Αν. Επικεφαλής Γραφείου Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – EBRD στην Ελλάδα, ο κ. Πάνος Δράκος, Πρόεδρος Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών – ΕΝΕΙΣΕΤ, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΣΕΕ, ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος Oικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Θάνος Βούρδας, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ ,ο κ. Γιάννης Καμπούρης, Διευθυντής Ανάπτυξης ΑΔΜΗΕ, , ο κ. Πλάτων Μονοκρούσος, Επικεφαλής Οικονομολόγος Ομίλου Eurobank, ο κ. Τάκης Γεννηματάς, Επίτιμος Αντιπρόεδρος ΕΤΕπ, ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΟΔΙ, ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), ο κ. Νίκος Πορφύρης, Αναπληρωτής Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιών Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Aνδρέας Γερακάκης, Αντιπρόεδρος ΣΑΤΕ, ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Οικονομικός Επόπτης ΣΕΒΕ- Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ.α
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk