Κομισιόν: «Βελτιωμένη μέθοδο εργασίας» για τη νέα αξιολόγηση

Την ανάγκη μιας «βελτιωμένης μεθόδου εργασίας» μεταξύ της Επιτροπής και των ελληνικών αρχών που θα προετοιμάσει καλύτερη τη δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Την ανάγκη μιας «βελτιωμένης μεθόδου εργασίας» μεταξύ της Επιτροπής και των ελληνικών αρχών που θα προετοιμάσει καλύτερη τη δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υφίστανται ήδη ομάδες εργασίας της Επιτροπής που δουλεύουν από κοινού με τις ελληνικές αρχές πάνω στις μεταρρυθμίσεις της δεύτερης αξιολόγησης, ανέφερε πως η Επιτροπή επιθυμεί να «βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου εργασίας με τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εγκαίρως και με επιτυχία».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως «η επιτυχία αυτή απαιτεί σωστό σχεδιασμό και συντονισμό σε ό,τι αφορά την φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων», ενώ τόνισε πως τα δύο σημεία στα οποία έχει επικεντρωθεί η εργασία της Επιτροπής είναι η «ιδιοκτησία του προγράμματος» από την ελληνική κυβέρνηση και «η καλή επικοινωνία» προς όλα τα μέρη της ελληνικής διοίκησης. «Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά για εμάς και για την επιτυχία του προγράμματος» υπογράμμισε ο Αλ. Βίντερστάιν.

Κληθείς να σχολιάσει τις διαρροές σχετικά με το Σχέδιο Β’ της ελληνικής κυβέρνησης κατά το περσινό δημοψήφισμα σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν είχε ποτέ Σχέδιο Β’ μόνο Σχέδιο Α’» και πως αυτό αφορούσε, όπως και έγινε, «ένα πρόγραμμα σταθερότητας που θα κρατήσει τη ευρωζώνη ενωμένη και την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης».

«Η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη πάνε μαζί» συνέχισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ενώ τόνισε πως «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ επιλογή».

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ότι η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη επιστρέφουν, ως αποτέλεσμα των τελευταίων προσπαθειών. Και πως υπάρχει χώρος για ελπίδα. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη η οποία θα παράσχει νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο Αλ. Βίντερστάιν, υπογραμμίζοντας πως «τώρα υπάρχει ανάγκη για ευρεία συναίνεση και αποτελεσματική εφαρμογή από όλες τις πλευρές». «Το κλειδί αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή» κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk