N. Kακλαμάνης: «Ο Άδωνις είναι χρήσιμος στη Ν.Δ., αλλά εγώ δεν θα τον όριζα αντιπρόεδρο»

Την Τρίτη 31 Μαίου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ., Ν. Κακλαμάνης, μίλησε στο Βήμα fm για τις εκλογές, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Ν.Δ. και τη διάταξη για τις offshore εταιρείες.

Την Τρίτη 31 Μαίου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ., Νικήτας Κακλαμάνης, μιλά στους Νότη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Καμπουράκη για τις εκλογές, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Ν.Δ. και τη διάταξη για τις offshore εταιρείες.
{{{ audio1 }}}
{{{ audio2 }}}
{{{ audio3 }}}

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη και το ρόλο του στη Ν.Δ.

«Θα μιλήσω πολύ ευθέως για τον συγκεκριμένο, με τον οποίο έχω και πολύ καλή σχέση: δεν θα έβαζα ποτέ τον Άδωνι αντιπρόεδρο. Διότι αντιπρόεδρος σηματοδοτεί κάτι. Ότι είναι ο αντ’ αυτού, ο μετά τον αρχηγό. Αλλά, από την άλλη πλευρά, το λέω και το πιστεύω, ότι το να υπάρχουν βουλευτές μέσα στη Ν.Δ., όπως ο συγκεκριμένος, ο Άδωνις, καλώς ή κακώς έχουν μια ανταπόκριση σε ένα μέρος του κοινωνικού συνόλου. Συγκρατεί ο Άδωνις ένα μέρος ψηφοφόρων, διότι ναι μεν εγώ μπορεί να έχω μια άλλη άποψη, αλλά, σου λέει, ότι έχουν τον εκπρόσωπό τους μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο οποίος μπορεί να φύγει δεξιότερα. Άρα, είναι χρήσιμο μέσα στη Ν.Δ. και σαν άποψη και σαν πρόσωπο (να υπάρχει ο Άδωνις), αλλά ήταν too much να είναι στη θέση του αντιπροέδρου, διότι μπορεί να γίνει ο συμβολισμός για τη θέση και να είναι μείον για τη Ν.Δ. αυτό».

Για τη διάταξη για το πόθεν έσχες και τις offshore πολιτικών

«Ανέφερα ότι το 2014 ψηφίστηκε ένας νόμος, ο 4281, που άλλαζε ό,τι ίσχυε μέχρι τότε για το πόθεν έσχες και αυτός ήταν μνημονιακό προαπαιτούμενο. Που σημαίνει ότι η αλλαγή του συγκεκριμένου νόμου, είτε εν όλω είτε εν μέρει – και στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εν μέρει, με κάποια άρθρα – έπρεπε να έχει τη συγκατάθεση της τρόικας – όχι των θεσμών, διότι περί τρόικας πρόκειται. Αυτό εννοούσα όταν είπα ότι είναι προαπαιτούμενο. Τώρα, εάν η ελληνική πλευρά έκανε τις προτάσεις προς την τρόικα και αυτή τις απεδέχθη ή η τρόικα έκανε τις συγκεκριμένες αλλαγές και η κυβέρνηση τις απεδέχθη, αυτό μπορεί να μας το πει μόνο η κυβέρνηση. Είναι άλλο το τυπικό της ιστορίας και εκεί υπάρχουν διάφορες νομικές ερμηνείες και άλλο είναι το κομμάτι της πολιτικής ηθικής, όπου εκεί είναι το χρονικό διάστημα που έγινε. Έχει αναδρομική ισχύ, με βάση το άρθρο 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που λέει ότι όλες οι υποθέσεις πάνε με την ευνοϊκότερη ρύθμιση. Δεν ξέρω να σας πω (αν θέλουν να καλύψουν κάποιον δικό τους), αλλά πρέπει να δοθεί απάντηση τι έγινε».

Για το ενδεχόμενο εκλογών

«Το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, όμως, είναι σίγουρο ότι μέσα στα εναπομείναντα 42 προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση, το μεγάλο αγκάθι είναι το εργασιακό. Και είπα ότι εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε σύμμαχο από την Ευρώπη, διότι όταν κινδυνεύει ολόκληρος Ολάντ να γκρεμιστεί στη Γαλλία ή στο Βέλγιο, όπου έζησα για πέντε χρόνια, πάλι βλέπω οδομαχίες για το εργασιακό, είναι ένα θέμα που δεν ξέρω πώς θα αντιμετωπιστεί. Σήμερα, λοιπόν, λέω την προσωπική μου άποψη – μην τη χρεώσετε στη Ν.Δ. – ότι εάν ο κ. Τσίπρας είναι πιθανό να πάει σε εκλογές, θα πάει τότε. Και θα μας πάει διλημματικά πάλι, να θυμηθεί τον Τσε Γκεβάρα και να μας πει «θέλετε να ψηφίσετε εμένα, για να μου δώσετε δύναμη να πω όχι πάλι στους Ευρωπαίους ή θέλετε τον Μητσοτάκη;».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk