Η Αθήνα ανοίγει προξενείο στο ιρακινό Κουρδιστάν

Στις 13 Μαιου συστήθηκε, έπειτα από καθυστέρηση ετών, Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην πόλη Ερμπίλ του Ιράκ, έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Στις 13 Μαιου συστήθηκε, έπειτα από καθυστέρηση ετών, Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην πόλη Ερμπίλ του Ιράκ, έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν. Στο Ερμπίλ λειτουργεί ήδη Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων, το οποίο υπάγεται στην Πρεσβεία της χώρας μας στη Βαγδάτη, με αποστολή την προώθηση της εμπορικής και οικονομικής μας συνεργασίας με το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Με την ενέργειά της αυτή, την οποία προώθησε αρκετά ενεργά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η Αθήνα αναβαθμίζει τη διπλωματική της παρουσία της στην αυτόνομη περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν, σε μία περίοδο που ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επεκτείνει τη δράση που ήδη αναπτύσσει εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο εκπρόσωποι του Ιρακινού Κουρδιστάν προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στη Διεθνή Διάσκεψη της Αθήνας για τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk