Μ. Μπαλαούρας: «Άδικη αύξηση της έμμεσης φορολογίας»

Την Τετάρτη 18 Μαίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας μίλησε στον Βήμα fm για την άδικη αύξηση της έμμεσης φορολογίας και για το ότι, δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, αλλά το κράτος θα κρατήσει την πλειοψηφία των μετοχών. Τέλος, εκτίμησε ότι δεν θα εφαρμοστεί ο δημοσιονομικός κόφτης.

Την Τετάρτη 18 Μαίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την άδικη αύξηση της έμμεσης φορολογίας και για το ότι, δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, αλλά το κράτος θα κρατήσει την πλειοψηφία των μετοχών. Τέλος, εκτίμησε ότι δεν θα εφαρμοστεί ο δημοσιονομικός κόφτης.{{{ audio1 }}}

Για το φορολογικό

«Επιμερίζονται σε μικρά ποσά το κάθε ένα. Συνολικά, βεβαίως, υπάρχει επιβάρυνση, δεν είναι κανείς ευτυχισμένος.

Δεν είναι δίκαιο (η αύξηση της έμμεσης φορολογίας), είναι η πιο άδικη φορολογία».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις

«Δεν θα γίνουν. Ποιος σας είπε ότι θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είναι σωστό αυτό. Αν έχετε αυτή την πληροφορία, είναι λάθος. Δεν θα γίνουν. Γίνεται μία συζήτηση η οποία δεν έχει καταλήξει σε αυτό που λέτε και έχει απομακρυνθεί μάλιστα το ενδεχόμενο αυτό. Δεν υπάρχει αυτό το ζήτημα, απλώς το κράτος θα πουλήσει ορισμένα ποσοστά και θα κρατήσει εν συνόλω την πλειοψηφία των μετοχών. Αυτό ναι, σε ορισμένες επιχειρήσεις Δημοσίου.

Οι θεσμοί φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει σε αυτό».

Για τον κόφτη

«Δεν νομοθετούμε, από τώρα μέτρα(για τον κόφτη), απλώς όταν θα έρθει που δεν θα έρθει, η γνώμη μου είναι αυτή, ότι δεν θα έρθει, το μόνο ζήτημα που συζητιέται, είναι το 3,5% το 2018, που εάν γίνει κάτι σημαντικό, στην Ευρώπη, τότε πάμε αλλού, τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα, που μας ζητάνε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk