Μ. Βορίδης: «Ο ‘κόφτης’ περιέχει μέτρα ύψους 3,5 δις»

Την Τετάρτη 11 Μαίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης μίλησε στον Βήμα Fm για τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών

Την Τετάρτη 11 Μαίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών. {{{ audio1 }}}

Για το μηχανισμό αυτόματων περικοπών στις δαπάνες

«Καταλήξαμε στην ιστορία του «κόφτη», με μία εκτίμηση ότι αυτό περιέχει μέτρα περίπου 3,5 δις, από περικοπές δημοσίων δαπανών που θα ενεργοποιούνται εφόσον δεν επιτευχθούν δημοσιονομικοί στόχοι. Καταλήξαμε σε αυτό, γιατί αυτό είναι το κόστος της αναξιοπιστίας του προγράμματος της κυβέρνησης.

Όταν προσπαθείς να επιτύχεις δημοσιονομική προσαρμογή μέσα από αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, εξοντώνεις την ιδιωτική οικονομία και στην πραγματικότητα οδηγείς σε ύφεση. Θα οδηγήσεις σε έξαρση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής και επομένως θα αστοχήσεις ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους, έχοντας επιφέρει και ύφεση.

Διατρέχουμε λοιπόν τον εξής κίνδυνο: τα μέτρα αυτά πάρθηκαν και θα έχουν τη συνέπεια, την οποία έχουμε περιγράψει εμείς και να βρεθούμε και με τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα των 3,5 δις από την περικοπή των δαπανών. Δηλαδή και με τις αυξήσεις των φόρων και με τις αυξήσεις των εισφορών και με την περικοπή των μισθών και των συντάξεων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk