Gourmet Olive Exhibition

Η πρώτη έκθεση «Gourmet Olive Exhibition» ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες της και να δεχτεί το κοινό της στο «Lab’Attoir», στο νέο χώρο πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, στη δυτική είσοδο της πόλης, στα Παλιά Σφαγεία.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα gourmet τριήμερο, γνωρίζοντας ποιοτικά προϊόντα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και ελιάς Ελλήνων παραγώγων, προϊόντα ντελικατέσεν, αρωματικά φυτά και βοτάνα, καθώς και προϊόντα προσωπικής περιποίησης με βάση το ελαιόλαδο.

Παράλληλα οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει επιστημονική ημερίδα, bar γευσιγνωσίας ελαιολάδου και ελιών, σεμινάρια, μαγειρικές επιδείξεις και βραβεία κοινού. Ετσι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων να παρακολουθήσουν σε συντονιστικούς ρόλους τη Μάγια Τσόκλη και την Ελένη Ψυχούλη, να ενημερωθούν για θέματα υγείας και διατροφής από τον Δρ. Προκόπη Μαγιάτη και την Ειρήνη Πασχαλέρη, να ακούσουν προσεκτικά και να κρατήσουν σημειώσεις από τις παρουσιάσεις και ελαιο-γευσιγνωσίες των Βασίλη Φραντζολά και Γιάννη Καρβέλα, να παρακολουθήσουν μαγειρικές επιδείξεις και να γευτούν δημιουργίες αγαπημένων σεφ από τη Θεσσαλονίκη μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο Βασίλης Καλλίδης, αλλά και chocolatier όπως η Μίνα Αποστολίδη και ο Θεόδωρος Βαλογιώργης.

Η Gourmet Olive Exhibition διοργανώνεται με την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΕΒΕ καθώς και με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και της ΠΕΜΕΤ.

Περισσότερα στο www.gourmetoliveexhibition.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk