Υλικά (για 4-5 άτομα)

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Μαυροδάφνη)

1 κοφτή κ.σ. κύμινο (ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα με τα γούστα)

2-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

αλάτι, πιπέρι

λίγο αλεύρι, για το πανάρισμα

έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

400 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Στύβουμε το ψωμί (όχι τελείως, αφήνουμε λίγη υγρασία) και το ζυμώνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μια μπασίνα. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε ελαφρώς. Ακολούθως ρίχνουμε σε κατσαρόλα όπου έχουμε φτιάξει μια σάλτσα ντομάτας (με λίγη κανέλα και ζάχαρη) και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.

* Μπορούμε να ψήσουμε τα σουτζουκάκια στον φούρνο. Γίνονται πιο ελαφρά και εξίσου νόστιμα. Τα πλάθουμε με λαδωμένα χέρια. Οταν πάρουν χρώμα, τα περιχύνουμε μέσα στο ταψί με τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

* Στην πιο παραδοσιακή εκδοχή, μέσα σε κάθε σουτζουκάκι βάζουμε 1 πράσινη απύρηνη ελιά.