Μπάιντεν: Η ΕΕ πρέπει να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας

Τη σημασία που αποδίδει στην τήρηση από την ΕΕ των δεσμεύσεών της για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους τόνισε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει την δέσμευση της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας μέσω ελάφρυνσης χρέους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τη σημασία που αποδίδει στην τήρηση από την ΕΕ των δεσμεύσεών της για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους τόνισε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει την δέσμευση της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας μέσω ελάφρυνσης χρέους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Όπως τονίζεται, ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η πρόοδος στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Οι δύο ηγέτες επίσης τόνισαν πως έχει σημασία η Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν εποικοδομητικά «για να ολοκληρώσουν έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας».

Παράλληλα, συμφώνησαν στις περαιτέρω προσπάθειες προώθησης για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης που βρίσκεται αντιμέτωπη η ΕΕ.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που εγείρει η ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση, καθώς η Ελλάδα ξεκίνησε την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας» υπογραμμίζεται.

Ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συζήτησαν το θέμα των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη, όπως και τις ενέργειες που θα αναληφθούν βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν η Τουρκία και η ΕΕ τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk