Στην καταγγελία ότι η Κρήτη αποκλείστηκε από το πακέτο Γιούνκερ προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Λ.Αυγενάκης.

Ο ίδιος επικαλέστηκε την ομιλία Σταθάκη στη Βουλή για να τονίσει ότι ο υπουργός Οικονομίας «διαψεύδει τον κ. Σπίρτζη και επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν έργα της Κρήτης στο πακέτο Γιούνκερ».

Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει: «Δυστυχώς, οι βάσιμες ανησυχίες μας για τον αποκλεισμό της Κρήτης από τα έργα του πακέτου Γιούνκερ επιβεβαιώθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό.

»Ο κ. Σταθάκης στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή ανέφερε ότι έχουν επιλεγεί 42 έργα συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ για να ενταχθούν στο εν λόγω πακέτο. Όμως, απουσιάζει παντελώς η Κρήτη από τα έργα αυτά.

»Διαψεύδεται από την ίδια την Κυβέρνηση ο, «κατά συρροή ψεύτης», κ. Σπίρτζης, ο οποίος μόλις προ τριών ημερών (29-03-2016) δήλωνε βέβαιος ότι μεγάλα έργα όπως ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης (ΒΟΑΚ) πρόκειται να ενταχθούν στο πακέτο.

»Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τις τοποθετήσεις των Κρητών μελών της Κυβέρνησης (κκ. Σταθάκης, Πολάκης, Ξανθός), καθώς και των έξι (6) κυβερνητικών βουλευτών για το θέμα αυτό. Ποια η θέση τους για την εξαίρεση της Κρήτης και την απουσία έργων στη Μεγαλόνησο;

»Δυστυχώς, ακόμη και η Πρωταπριλιά χάνει το νόημα της. Για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάθε μέρα είναι πρωταπριλιά υποτιμώντας τη νοημοσύνη, την κρίση και την μνήμη του ελληνικού λαού! Ευτυχώς, όμως, “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”!».