• Αναζήτηση
 • Νέα συνάντηση δανειστών με Κατρούγκαλο την Κυριακή

  Αύριο Κυριακή θα γίνει ακόμη μια συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για το συνταξιοδοτικό, χωρίς όμως να διαφαίνεται συμφωνία.

  Αύριο Κυριακή θα γίνει ακόμη μια συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για το συνταξιοδοτικό, χωρίς όμως να διαφαίνεται συμφωνία.
  Οπως δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση του Σαββάτου στο Χίλτον «δεν πάμε για να κλείσουμε αύριο».

  Διαφωνία σε δύο σημεία

  Οπως είπε ο υπουργός Εργασίας στους δημοσιογράφους στα θέματα αρμοδιότητάς του παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των πιστωτών σε δύο θέματα: την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων.

  Ενστάσεις προβάλλουν οι Θεσμοί και για την έκπτωση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών που έχει προτείνει η κυβέρνηση, ζητώντας περισσότερο ποσοτικοποιημένα στοιχεία.

  Η συμφωνία θα κλείσει πακέτο (Ασφαλιστικό – Φορολογικό – Δημοσιονομικό) και δεν θα εξεταστεί κάθε τομέας ξεχωριστά.

  Το πρωί του Σαββάτου, προτού ξεκινήσει ο γύρος των συνομιλιών στο ξενοδοχείο Χίλτον, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας έλεγαν ότι η εμπλοκή που σημειώθηκε την Παρασκευή με το ΔΝΤ, δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το μέτωπο του ασφαλιστικού. «Δεν υπάρχει περιθώριο για νέες υποχωρήσεις» τόνισαν.

  Η συνάντηση ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 2 το μεσημέρι

  Οι δανειστές ζητούν «μετρήσιμα» αποτελέσματα περικοπής συνταξιοδοτικής δαπάνης όπως είναι η μείωση της εθνικής σύνταξης από τα 384 ευρώ στα 320-340 και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων έως και 40%.

  Αμφισβητούν ότι η εξοικονόμηση της δαπάνης από τη μείωση του πλαφόν των υψηλών και πολλαπλών συντάξεων αποφέρει 200 εκ. ευρώ όπως υποστηρίζει η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς ,η απόδοση δεν υπερβαίνει τα 35 εκ ευρώ καθώς μόνο 50.000 συνταξιούχοι εισπράττουν σήμερα συντάξεις άνω των 2000 ευρώ, αθροιστικά (κύριες + επικουρικές).

  Πάντως, ο κ. Κατρούγκαλος διέψευσε ότι η εθνική σύνταξη θα μειωθεί στα 288 ευρώ.
  «Δεν ξέρω πού τα βρίσκετε αυτά, δεν απηχούν το κλίμα των συζητήσεων» παρατήρησε ο υπουργός Εργασίας.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk