Τρ. Αλεξιάδης: Για παραπληροφόρηση τον κατηγορεί η ΝΔ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της ΝΔ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Νέα αφορμή, τα όσα είπε ο υπουργός για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο. «Στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, ‘σπορ’ που διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλεξιάδης κατέγραψε νέο ρεκόρ» αναφέρει η ΝΔ.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της ΝΔ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Νέα αφορμή, τα όσα είπε ο υπουργός για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο. «Στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, ‘σπορ’ που διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλεξιάδης κατέγραψε νέο ρεκόρ» αναφέρει η ΝΔ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνεται:

«Πριν στεγνώσει η μελάνη στους Πίνακες με τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των ιδιωτών προς το Κράτος που δημοσίευσε η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων ((βλέπε http://www.gsis.gr/gsis/export/sites/default/gsis_site/PublicIssue/documents_TaxAdmin/tax_admin_Jan-Nov-2015.xlsx), ο πολιτικός προϊστάμενός της εμφανίσθηκε να ρωτάει την… Αξιωματική Αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους πού… βρήκαν τα στοιχεία αλλά και να κατασκευάζει άλλα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές … μειώθηκαν, δεν αυξήθηκαν όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΠΣ!

» Ο κ. Αλεξιάδης όφειλε να γνωρίζει ότι η δημοσίευση ανακριβών στοιχείων είναι κολάσιμη ενέργεια. Η οποία, πέραν των άλλων, βλάπτει σοβαρότατα την αξιοπιστία της χώρας και μειώνει τη διαπραγματευτική της ισχύ, με αποτέλεσμα να έρχονται νέα αριστερά μέτρα που θα επωμιστούν ξανά οι Έλληνες φορολογούμενοι.

» Πριν βγάλει άλλη ανακοίνωση, ο κ. Αλεξιάδης, είναι καλό να συνεννοείται με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου του. Και αφού είναι τόσο ικανοποιημένη η κυβέρνηση με την πορεία των εσόδων, να εξηγήσει γιατί τα φορολογικά έσοδα είναι μειωμένα στον πρώτο δικό τους προϋπολογισμό κατά 4,3 δις ευρώ, έναντι των αρχικών προβλέψεων (Πίνακας 3.5. της Εισηγητικής Έκθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016), παρά τη λήψη 23 (!) φορομπηχτικών αριστερών μέτρων ύψους πάνω από 1 δις ευρώ μόνο για το 2015 (Πίνακας. 3.37 της Εισηγητικής).»

«Εμμονή στην προπαγάνδα και με λάθος πίνακα» ανταπαντά στη ΝΔ ο Τρ.Αλεξιάδης

Για «εμμονή στην προπαγάνδα και με λάθος πίνακα», κατηγορεί τη ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή τις σχετικές ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο.

Με την ανακοίνωση αυτή να είναι η τέταρτη για το θέμα που «ανταλλάσσουν» ΝΔ και ΥΠΟΙΚ, ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνει ότι ο διάλογος για τόσο σημαντικά θέματα δεν μπορεί να περιορισθεί σε μια κόντρα με ανταλλαγή ανακοινώσεων καλώντας τη ΝΔ να συζητήσουν το θέμα είτε σε ΜΜΕ, είτε στη Βουλή. Υποστηρίζει δε ότι ο πίνακας που παραθέτει η ΝΔ είναι άσχετος με το θέμα.

Ειδικότερα, στη νέα δήλωσή του, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρει ότι «η ΝΔ επέλεξε το πλέον δυσμενές πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση (φορολογική πολιτική) και μάλιστα με υπερβολές λαϊκισμού και αναξιοπιστίας, που δεν αρμόζουν στον θεσμικό της ρόλο. Ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, δεν μπορεί να περιορισθεί σε ανταλλαγή ανακοινώσεων που προκαλούν σύγχυση. Τους καλούμε να τον διεξάγουμε είτε σε οποιοδήποτε ΜΜΕ επιθυμούν, είτε στη Βουλή».

Ειδικά για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει τα εξής:

«1. Η ανακοίνωση της ΝΔ (29.12.15) αναφερόταν στην «εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών». Στο ίδιο θέμα απαντήσαμε (30.12.15) με τεκμήρια. Η ανταπάντηση της Ν.Δ. (31.12.15) αφορά όχι τα ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά …άλλο θέμα! Είναι αλήθεια ή όχι;

2. Η αύξηση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, είναι μια διαχρονική πραγματικότητα με μεγάλη αύξηση συνολικά τα τελευταία χρόνια. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη (μηνιαίες μεταβολές) προς το Δημόσιο, το 11μηνο του 2015 ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ (σε σχέση με το 2014) κατά 76,3 εκατ. ευρώ. Το 11μηνο του 2014 ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ (σε σχέση με το 2013) κατά 3,1δισ. ευρώ. Είναι αλήθεια ή όχι;

3. Το 2015 σε σχέση με το 2014, τα φορολογικά έσοδα (σύμφωνα με τα στοιχεία που καταθέσαμε πρόσφατα στη Βουλή) αυξάνονται ανά μήνα, σε μεγάλο βαθμό με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο- Νοέμβριο οπότε είχαμε αυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων. Είναι αλήθεια ή όχι;

4. Είναι γνωστή ή μηχανογραφική ικανότητα της ΝΔ, αλλά ο συνημμένος πίνακας στο δελτίο τύπου της, είναι από μια μόνο υπηρεσία (ΚΕΦΟΜΕΠ) και για άσχετο θέμα (με τα ληξιπρόθεσμα). Μήπως ο σωστός πίνακας είναι ο συνημμένος σε αυτό το δελτίο Τύπου ο οποίος φυσικά δεν επιβεβαιώνει τα επιχειρήματά της; Είναι αλήθεια ή όχι;»

Ο πίνακας που παραθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk