ΤτΕ: Στο -2,2% η ετήσια μείωση των δανείων το Νοέμβριο

Στο -2,2% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα το Νοέμβριο από 2% τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Στο -2,2% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα το Νοέμβριο από 2% τον αμέσως προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 458 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 412 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Νοέμβριο του 2015, ήταν αρνητική κατά 176 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 224 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,4% έναντι -1,2% τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -1,8% το Νοέμβριο του 2015, από -1,6% τον Οκτώβριο του 2015 και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 183 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 99 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 3,7% το Νοέμβριο του 2015, από 3,9% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 6 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 125 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Το Νοέμβριο του 2015, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 25 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 12 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,6%, από -0,5% τον Οκτώβριο του 2015.

Τέλος, αρνητική κατά 256 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Νοέμβριο του 2015, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 177 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3,2%, από -3,0% τον Οκτώβριο του 2015.

Μείωση των καταθέσεων το Νοέμβριο κατά 470 εκατ. ευρώ

Κατά 470 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα υπόλοιπα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες το Νοέμβριο μετά το δίμηνο ανοδικό διάλειμμα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, τα υπόλοιπα νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκαν στα 114,41 δισ. ευρώ από 114,87 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Η πτώση αυτή προήλθε κυρίως από τις αναλήψεις φυσικών προσώπων, οι καταθέσεις των οποίων μειώθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 350 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, τα υπόλοιπα των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 157 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που συνδέεται και με την αύξηση της χρήσης των καρτών στην εγχώρια αγορά, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk