Ολα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στα όνειρα και όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να τους παρέχουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για να τα πραγματοποιήσουν, ειδικά τις γιορτές. Με γνώμονα το ενδιαφέρον της για τη νέα γενιά, η ΟΠΑΠ αναπτύσσει δράσεις και πρωτοβουλίες που δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ζωής για τα παιδιά. Στο πνεύμα των ημερών, μάλιστα, υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το κοινωνικό πρόγραμμα «Ευχοστολίδια» εκπληρώνοντας ευχές χριστουγεννιάτικων δώρων για περισσότερα από 3.000 παιδιά της Ενωσης «Μαζί για το παιδί», η οποία δραστηριοποιείται από το 1996.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά της Ενωσης «Μαζί για το παιδί» έχουν αποτυπώσει σε ζωγραφιές το δώρο που θέλουν να λάβουν αυτές τις γιορτές, διατυπώνοντας παράλληλα και τη δική τους χριστουγεννιάτικη ευχή. Εως τις 5 Ιανουαρίου 2016 η ΟΠΑΠ παρουσιάζει τα μικρά «έργα τέχνης» σε τρία εμπορικά πολυκαταστήματα σε Αθήνα (The Mall Athens, Athens Metro Mall) και Θεσσαλονίκη (Mediterranean Cosmos), όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν τις ευχές μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους αγοράζοντας το δώρο που απεικονίζεται σε αυτές. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να στείλουν στα παιδιά τις δικές τους ευχές και να μοιραστούν μαζί τους το πνεύμα των γιορτών.
O Γενικός Διευθυντής Marketing της ΟΠΑΠ, Petr Matejovsky, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιούμε τη δράση «Ευχοστολίδια». Αυτή τη χρονιά αναδεικνύουμε τις ζωγραφιές-ευχές των παιδιών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σας καλούμε όλους να βοηθήσετε ώστε να πραγματοποιηθούν οι ευχές των παιδιών». Στο ίδιο κλίμα και ο Πρόεδρος της Ενωσης «Μαζί για το παιδί», Χρήστος Μπαρτσόκας: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η ΟΠΑΠ μέσα από την πρωτοβουλία «Ευχοστολίδια» κάνει τον κόσμο μέρος της καθημερινής μας προσπάθειας να ομορφαίνουμε τις ζωές των παιδιών που μας έχουν ανάγκη».
Με την παράδοση του δώρου στις εκθέσεις της ΟΠΑΠ σε κάθε εμπορικό κέντρο οι επισκέπτες θα λαμβάνουν και ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ κάνοντας check in στο Facebook από τους χώρους των χριστουγεννιάτικων εκθέσεων στα τρία εμπορικά κέντρα μπορούν να μοιραστούν με τους φίλους τους τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Τα δώρα θα παραδοθούν στα ιδρύματα από τους εργαζομένους της ΟΠΑΠ μετά την ολοκλήρωση της ενέργειας, ενώ η εταιρεία θα υλοποιήσει μέχρι τις αρχές του 2016 σειρά έργων υποδομής σε σωματεία της Ενωσης «Μαζί για το παιδί», τα οποία αφορούν κατασκευαστικές και επισκευαστικές εργασίες, καθώς και εργασίες συντήρησης, προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και εκσυγχρονισμό υπηρεσιών και εγκαταστάσεων για περισσότερα χαμόγελα!

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ