ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Περιθώρια διαπραγμάτευσης στο ζήτημα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο τσίπουρο και στην τσικουδιά άφησε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
«Παράθυρο»
  • Περιθώρια διαπραγμάτευσης στο ζήτημα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο τσίπουρο και στην τσικουδιά άφησε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη.
  • Διπλωματικά είπε πως η Επιτροπή διεξάγει επί του παρόντος μελέτη σχετικά με την οδηγία 92/83 και πως «η αξιολόγηση θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τους μειωμένους συντελεστές, καθώς και τις διατάξεις για την ιδιωτική παραγωγή και ιδία κατανάλωση».

Αυτοδιαχείριση…
  • Η Φιλκεράμ-Τζόνσον κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2011 μαζί με τη συγγενή εταιρεία ΒΙΟΜΕ που λειτουργούσε εντός των εγκαταστάσεών της. Από τότε περίπου 300 εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις γιατί η πτωχευτική διαδικασία έχει μπλοκάρει.
  • Ο λόγος; Πέντε εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ επέλεξαν να λειτουργήσουν την εταιρεία με τη μέθοδο της αυτοδιαχείρισης αλλάζοντας προσανατολισμό και από δομικά υλικά να παράγουν σαπούνια! Ετσι όμως δεν μπορεί να πωληθεί το ακίνητο, το οποίο αποτιμάται σε 3,5 εκατ. ευρώ.

…και ερώτημα
  • Οι εργαζόμενοι ζητούν τώρα από την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να ολοκληρωθεί η εκτέλεση της πτωχευτικής διαδικασίας και να λάβουν τα χρωστούμενα αφού, όπως υποστηρίζουν, «αυτοδιαχείριση σε ξένη περιουσία δεν γίνεται». Γίνεται;

Στόχοι
  • Τους στόχους που οφείλει να ακολουθήσει ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών ως το 2030 προκειμένου να ανταποκριθεί στον διεθνή ανταγωνισμό κατέγραψε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ).
  • Σύμφωνα με τον ΣΕΘ, ο όγκος της παραγωγής θα πρέπει να διπλασιαστεί και να φτάσει τους 235.000 τόνους, αξίας 1,2 δισ. ευρώ. Ετσι οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν τους 200.000 τόνους, ενώ θα δημιουργηθούν ως και 3.000 θέσεις εργασίας. Για να δούμε…

Υποδομές
  • Σε 12,4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις στις μεταφορές που μπορεί να υλοποιηθούν ως το 2020 στην Ελλάδα, υποστηρίζει η PwC σε σχετική έρευνα. Οι Αστικοί Σιδηρόδρομοι με 5,1 δισ. ευρώ, το σιδηροδρομικό δίκτυο με 1,3 δισ. ευρώ, τα οδικά έργα με 4,5 δισ. ευρώ και αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες με 1,5 δισ. ευρώ αθροίζουν τα 12,4 δισ. ευρώ.
  • Σύμφωνα με την PwC, οι υψηλοί οικονομικοί πολλαπλασιαστές συν το γεγονός ότι επενδύσεις σε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της χώρας καθιστούν την υλοποίησή τους πρωταρχικής σημασίας για την ανάκαμψη.

Διάκριση
  • Χριστούγεννα, ημέρες αγάπης, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τίμησε τον εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, για τη συνολική φιλανθρωπική προσφορά του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk