Στη Βουλή το Ψήφισμα για Παλαιστίνη

Το απόγευμα της Πέμπτης εισάγεται για συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής το Ψήφισμα για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι κινείται στο πεδίο αυτό ενόψει και της επίσκεψης του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην Αθήνα στις 21 και 22 Δεκεμβρίου

Το απόγευμα της Πέμπτης εισάγεται για συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής το Ψήφισμα για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι κινείται στο πεδίο αυτό ενόψει και της επίσκεψης του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην Αθήνα στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο, που περιήλθε εις γνώσιν του «Βήματος», είναι σύντομο και πολύ προσεκτικά γραμμένο ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις ελληνοισραηλινές σχέσεις. Η πιθανή έγκριση του ψηφίσματος απασχόλησε όπως ήταν δεδομένο την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.

Ουσιαστικά στο Ψήφισμα σημειώνει ότι η Βουλή θα αναλάβει να προωθήσει με όλες τις αναγκαίες ενέργειες την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους (όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν) και αναφέρεται στη δυνατότητα ανάληψης πιθανών διπλωματικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της Αθήνας προς διευκόλυνση της εξεύρεσης λύσης στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη.

Ωστόσο, το κοινοβουλευτικό ψήφισμα επιτρέπει την τήρηση ισορροπιών καθώς δεν προβλέπει επίσημη αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά την ίδια στιγμή διασφαλίζει ότι η Αθήνα διατηρεί ανοικτές τις επιλογές της ενόψει πιθανών μελλοντικών εξελίξεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk