Εξι κανόνες για να διαχειριστείτε την πολυπλοκότητα με απλότητα

Εξι απλούς κανόνες βάσει των οποίων οι εταιρείες μπορούν να αντεπεξέλθουν στο σύγχρονο πολυσύνθετο

Εξι απλούς κανόνες βάσει των οποίων οι εταιρείες μπορούν να αντεπεξέλθουν στο σύγχρονο πολυσύνθετο επιχειρηματικό περιβάλλον περιγράφει ο Ιβ Μοριέ στο βιβλίο του «Smart Simplicity», η ελληνική έκδοση του οποίου παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη σε ειδική εκδήλωση. Ως senior partner της Boston Consulting Group, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων παγκοσμίως, ο Μοριέ έχει εργαστεί σε 40 διαφορετικές χώρες, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε περισσότερες από 500 εταιρείες. Αποτέλεσμα αυτής της πολυετούς και πολυσχιδούς εμπειρίας ήταν το βιβλίο που εκπόνησε σε συνεργασία με τον συνάδελφό του στην BCG Πίτερ Τόλμαν. Σύμφωνα με όσα καταγράφουν οι Μοριέ και Τόλμαν στο βιβλίο τους, «σήμερα οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν πρωτοφανή επίπεδα επιχειρησιακής πολυσυνθετότητας, που απορρέει από τις απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν προκειμένου να δημιουργήσουν αξία για τα ενδιαφερόμενα μέρη τους». Αυτά μπορεί να είναι οι μέτοχοι, οι πελάτες, οι εργαζόμενοι κ.ά. Προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη του αριθμού των απαιτήσεων απόδοσης το Institute of Organization της BCG, του οποίου επικεφαλής είναι ο Μοριέ, δημιούργησε τον Δείκτη Πολυσυνθετότητας, χρησιμοποιώντας ως δείγμα εταιρείες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε διάστημα 55 ετών, από το 1955 ως και το 2010.
Τα αποτελέσματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι ο Μοριέ και οι συνεργάτες τους ήταν πραγματικά εντυπωσιακά. Σύμφωνα με τον Δείκτη, η επιχειρησιακή πολυσυνθετότητα έχει εξαπλασιαστεί, ενώ ταυτόχρονα η οργανωσιακή πολυπλοκότητα – δηλαδή ο αριθμός των δομών, διαδικασιών, των επιτροπών, των φόρουμ λήψης αποφάσεων – έχει πολλαπλασιαστεί κατά 35 φορές! «Στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις ολοένα και πιο σύνθετες απαιτήσεις απόδοσης που αντιμετωπίζουν, τα ηγετικά στελέχη των εταιρειών έχουν δημιουργήσει έναν οργανωσιακό λαβύρινθο, που κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την επιδίωξη της καινοτομίας. Ταυτόχρονα οδηγεί το εργατικό δυναμικό στην αποστασιοποίηση και στην απώλεια κινήτρου» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο.
Ειδικότερα η έρευνα της BCG απέδειξε ότι οι διευθυντές των επιχειρήσεων δαπανούν το 40% του χρόνου τους στο να γράφουν εκθέσεις και το 30%-60% σε συνεδριάσεις και συναντήσεις. Εκ των πραγμάτων δεν διαθέτουν πολύ χρόνο για να διοικήσουν και να κατευθύνουν τις ομάδες τους. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι συχνά έχουν λανθασμένη κατεύθυνση και καταβάλλουν πολλή προσπάθεια μάταια. Δεν αποτελεί συνεπώς έκπληξη το ότι οι εργαζόμενοι σε τέτοιες επιχειρήσεις έχουν μεγαλύτερα ποσοστά δυσαρέσκειας και απογοητευτικά ποσοστά παραγωγικότητας, ενώ μικρή είναι και η αφοσίωσή (engagement) τους απέναντι στην εταιρεία.
Οι συγγραφείς του «Smart Simplicity» προτείνουν μια διαφορετική και πιο αποτελεσματική προσέγγιση προκειμένου οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αυτή την «κρίση παραγωγικότητας» και την «κρίση εργασίας» που φαίνεται να σχηματίζουν έναν φαύλο κύκλο. Οι έξι κανόνες των Μοριέ και Τόλμαν είναι κατευθυντήριες γραμμές για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους για να αναπτύξουν δημιουργικές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Αυτή η προσέγγιση οδηγεί σε οργανισμούς που αντιμετωπίζουν επιδέξια πολλές ρευστές και αντιφατικές απαιτήσεις χωρίς διαρθρωτική και διαδικαστική πολυπλοκότητα. Οι πρώτοι τρεις «έξυπνοι κανόνες» αφορούν την παροχή των πληροφοριών που απαιτούνται για να γίνει αντιληπτό πού είναι τα προβλήματα και κινήτρων στους κατάλληλους ανθρώπους να κάνουν τις σωστές επιλογές. Η τρεις επόμενοι αφορούν την ενθάρρυνση των εργαζομένων να εφαρμόσουν όλες τις ικανότητές τους και να συνεργαστούν, με τη βοήθεια ενός συστήματος ανατροφοδότησης που θα τους εκθέτει όσο το δυνατόν αμεσότερα στις συνέπειες των πράξεών τους.
Την παρουσίαση του πονήματος του Μοριέ και της ομάδας του παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας. Το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε ένα σχολιαστικό πάνελ αποτελούμενο από τους Θοδωρή Φέσσα (πρόεδρος ΣΕΒ), Γιάννη Παράσχη (διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος») και Κωστή Μαχαίρα (διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος), με συντονιστή τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη. Στο πνεύμα του θέματος του βιβλίου και τα τρία επιχειρηματικά στελέχη μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες κατά τις οποίες η απλούστευση της επιχειρηματικής πολυπλοκότητας βοήθησε στην επίλυση προβλημάτων.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk