Μοσκοβισί: Καμία σύνδεση συνταξιοδοτικού και προσφυγικού

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και το προσφυγικό», δήλωσε την Πέμπτη ο επίτροπος

Βρυξέλλες, Αποστολή

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και το προσφυγικό», δήλωσε την Πέμπτη ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας σε έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι η αξιολόγηση για την Ελλάδα θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιανουαρίου και ότι ως τότε, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει λάβει τα μέτρα που θα κλείσουν το δημοσιονομικό κενό, θα έχει ολοκληρώσει την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και θα έχει ανοίξει την αγορά ενέργειας.

Μόνο τότε θα μπορέσει να ανοίξει «η συζήτηση για το χρέος», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν μιλά για «ελάφρυνση του χρέους».

«Δεν υπάρχει βούληση για ελάφρυνση του χρέους», είπε. «Πρέπει όμως να μειώσουμε την εξυπηρέτηση του χρέους για την Ελλάδα».

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Αποτελεί σημαντικό στοιχείο ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Το ΔΝΤ είναι μέρος της συμφωνίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk