Μετά τη Volkswagen σειρά έχει η Mercedes

Νέο πλήγμα για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συνιστά η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραπέμψει

Νέο πλήγμα για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συνιστά η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραπέμψει τη Γερμανία στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για τη χρήση απαγορευμένων αερίων στα συστήματα κλιματισμού των οχημάτων του ομίλου Daimler, μητρική εταιρεία της Mercedes. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais, το Βερολίνο επιτρέπει στην Daimler να εξοπλίζει τα οχήματά της με συστήματα κλιματισμού που παραβιάζουν την ευρωπαϊκή οδηγία η οποία επιβάλλει τη χρήση λιγότερο ρυπογόνων ψυκτικών και φθοριούχων αερίων που επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι εθνικές αρχές οφείλουν να πιστοποιούν ότι τα αυτοκίνητα πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Παρά τις προειδοποιήσεις, η Γερμανία απέτυχε να διορθώσει αυτή την κατάσταση και τώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό στο δικαστήριο, γράφει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα.
Η Daimler επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας για τη μη εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας. Αλλά τα επιχειρήματά της απορρίφθηκαν από την τη γερμανική Αρχή Μεταφορών και το Εκτελεστικό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Βρυξέλλες έχουν απαγορεύσει τη χρήση των επικίνδυνων για το περιβάλλον αερίων στους κινητήρες των αυτοκινήτων από το 2011, με ορισμένες τεχνολογικές εξαιρέσεις αλλά από το 2017 θα επέλθει καθολική απαγόρευση χρήσης. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, ωστόσο, η Daimler συνέχισε να κάνει χρήση των απαγορευμένων αερίων με την ανοχή των εθνικών αρχών καθώς δεν επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στην εταιρεία.
Το νέο ζήτημα που άνοιξε κατά της Mercedes, σχολιάζει η El Pais, προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο πρόσφατο σκάνδαλο με τη χειραγώγηση εκπομπής ρύπων στα αυτοκίνητα της Volkswagen, το οποίο έπληξε σοβαρά την παγκόσμια φήμη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και την έφερε αντιμέτωπη με πρόστιμα δισεκατομμυρίων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk