ΓΓΔΕ: Σαρωτικές διασταυρώσεις σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές

Επισπεύδει φέτος η γγ Δημοσίων Εσόδων την περιοδο ηλεκτρονικής αποστολής όλων των συναλλαγών των φορολογουμένων που γίνονται μέσω τραπεζών, προκειμένου να διενεργηθούν σαρρωτικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων.

Επισπεύδει φέτος η γγ Δημοσίων Εσόδων την περιοδο ηλεκτρονικής αποστολής όλων των συναλλαγών των φορολογουμένων που γίνονται μέσω τραπεζών, προκειμένου να διενεργηθούν σαρωτικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων.

Για πρώτη φορά η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισπεύδει αυτή τη διαδικασία και ζητά από όλους τους φορείς και τις τράπεζες να στείλουν τα σχετικά στοιχεία που αφορούν όλες τις συναλλαγές των φορολογουμένων, όπως για παράδειγμα οι πληρωμές στη ΔΕΗ, οι τόκοι των καταθέσεων, οι λογαριασμοί των κινητών, οι δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων, οι πληρωμές σε θεραπευτήρια, οι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ, ή οι πληρωμές για ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Έτσι, οποιαδήποτε συναλλαγή διενεργείται και προκύπτει δαπάνη για τον φορολογούμενο θα περάσει από το μικροσκόπιο των εφοριακών και μάλιστα νωρίτερα φέτος, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί με κάθε τρόπο να τονώσει τα έσοδα του κράτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk