Δραγασάκης: Ανεύθυνα τα όσα λέγονται για αφελληνισμό των τραπεζών

Ο προύπολογισμός 2016 εντάσσεται σε μεσοπρόθεσμο σχέδιο αντιμετώπισης όχι μόνο των συμπτωμάτων αλλά και των αιτιών της κρίσης, τόνισε ο Γ.Δραγασάκης. «Βλέπω πολλούς να αρνούνται την ιστορία» είπε προς την Αντιπολίτευση. Περιέγραψε το κρίσιμο εξάμηνο που ακολουθεί και το κυβερνητικό σχέδιο, με αναφορά και στο παράλληλο πρόγραμμα. Εκτός πραγματικότητας τα περί αφελληνισμού των τραπεζών, είπε αυστηρά, προσθέτοντας ότι οι εξεταστικές επιτροπές «δεν είναι απειλή για εμάς».  Όσοι ζητούν οικουμενικές κυβέρνησεις μάλλον ζητούν οικουμενική συγκάλυψη λαθών και ακύρωση ρήξεων και αλλαγων, είπε ακόμη.

Ο προύπολογισμός 2016 εντάσσεται σε μεσοπρόθεσμο σχέδιο αντιμετώπισης όχι μόνο των συμπτωμάτων αλλά και των αιτιών της κρίσης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην Ολομέλεια της Βουλής. «Βλέπω πολλούς να αρνούνται την ιστορία» είπε απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση.

Περιέγραψε το κρίσιμο εξάμηνο που ακολουθεί και το κυβερνητικό σχέδιο, με αναφορά και στο παράλληλο πρόγραμμα, προβλέποντας επιστροφή στην ανάπτυξη στο β΄εξάμηνο του 2016. Για την κυβέρνηση «το μνημόνιο δεν είναι ο ορίζοντας της πολιτικής της», όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά μια συμβατική υποχρέωση, τόνισε.

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Δραγασάκης στις επιθέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνα πολλά από όσα ακούστηκαν» και «εκτός πραγματικότητας τα όσα λέγονται περί αφελληνισμού των τραπεζών» παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Μάλιστα, τόνισε προς πάσα κατεύθυνση πως «η ρητορική περί εξεταστικών επιτροπών δεν είναι απειλή για εμάς», επαναλαμβάνοντας ότι «για την κυβέρνηση ο φάκελος τράπεζες δεν έχει ανοίξει ακόμη». Προηγουμένως από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ζήτησε εξεταστική για τους λόγους που οδήγησαν στην κρίση και την κατάσταση στην οικονομία.

Ιδιαιτέρως αιχμηρή η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και για τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης.

Καταρχάς επισήμανε την αντίφαση να ζητούν οικουμενική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κόμμματα που απορρίπτουν την πολιτική και τις επιλογές του κυβερνώντος κόμματος, για να προσθέσει ότι:

«Οικουμενικές κυβερνήσεις γίνονται όταν υπάρχει κενό εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εκλεγμένο από το λαό» τόνισε, για να ακουλουθήσει το «καρφί» ότι «όσοι ζητούν ‘οικομενικές λύσεις’ ίσως ζητούν ‘οικουμενική’ συγκάλυψη θεμάτων που πρέπει να αποκαλυφθούν και ακύρωση των ρήξεων και των αλλαγών που ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και θα κάνει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πόλος σταθερότητας και μετασχηματισμού της κοινωνίας» τόνισε ακόμη ο κ. Δραγασάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk