Οπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στο συνοδευτικό βίντεο, είναι ίσως ένα από τα πιο διασκεδαστικά κινηματογραφικά τρέιλερ που έχουν παιχτεί τα τελευταία χρόνια. Αφορά το ίδιο το σινεμά και δη το Χόλιγουντ. Αφορά επίσης όλη την τρέλα που συνόδευε, συνοδεύει και πάντα θα συνοδεύει αυτή την περιοχή των ονείρων και του χρήματος την οποία αποκαλούμε και Μέκκα του Κινηματογράφου!
Πάνω απ’ όλα όμως πρόκειται για τρέιλερ ταινίας των αδελφών Τζόελ και Ιθαν Κόεν, οπότε αυτό έχει κανείς την αίσθηση ότι τα λέει όλα. Τίτλος της τελευταίας ταινίας των Κόεν «Hail Caesar!» (Χαίρε, Καίσαρ!). Είναι η ταινία με την οποία θα σηκωθεί η αυλαία του προσεχούς φεστιβάλ Βερολίνου τον Φεβρουάριο του 2016.
Το «Hail Caesar!» τοποθετείται στην περίοδο που τελείωνε η δόξα των μεγάλων στούντιο του Χόλιγουντ· αποκαλούμενη και ως χρυσή εποχή του. Διαβάζοντας τη σύνοψη μαθαίνουμε ότι η δράση δεν ξεπερνά τη μία ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας καπάτσος παραγωγός έχει δεκάδες προβλήματα μπροστά του για να λύσει.
Οπως σε όλες τις ταινίες των αδελφών Κόεν, ένα υπέροχο καστ ηθοποιών ξεχωρίζει και εδώ. Από πού να αρχίσεις και τι να αφήσεις έξω; Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε ρόλο ηθοποιού που αναλαμβάνει τον ρόλο του Καίσαρα, ο Τζος Μπρόλιν είναι ο παραγωγός κεντρικός ήρωας, ενώ συμμετέχουν επίσης η Σκάρλετ Τζοχάνσον, η Φράνσες Μακ Ντόρμαντ, ο Ρέιφ Φάινς και ο Τζόνα Χιλ.

Το Χόλιγουντ της συγκεκριμένης περιόδου έχει μπει στο στόχαστρο των αδελφών Κόεν και στο παρελθόν, στην καλύτερη ίσως ταινία τους, το «Μπάρτον Φινκ». Γνωρίζοντας την καυστική ματιά τους κάποιοι σίγουρα θα χαμογελούν προτού καν δουν την ταινία!
Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ταινία των δαιμόνιων αδελφών, κατόχων του Οσκαρ σκηνοθεσίας για το «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους», ανοίγει κινηματογραφική Μπερλινάλε. Το 2011, όταν η Μπερλινάλε γιόρταζε τα 66α της γενέθλια, το φεστιβάλ άνοιξε με το «Αληθινό θράσος», ένα γουέστερν με πρωταγωνιστές τον Τζεφ Μπρίτζες, τον Τζος Μπρόλιν και τον Ματ Ντέιμον.
Ολως περιέργως όμως, μόνον μία φορά οι αδελφοί Κόεν συμμετείχαν εντός διαγωνισμού στην Μπερλινάλε διεκδικώντας με ταινία τους τη Χρυσή Αρκτο: το 1998 με το απόλυτο cult της καριέρας τους, τον «Μεγάλο Λεμπόφσκι». Η προβολή του πέρασε απαρατήρητη τότε, όμως η ταινία απέκτησε τελικά μια θέση στην κινηματογραφική Ιστορία.
«Το «Hail Caesar!» είναι η τέλεια ταινία για να ανοίξει την Μπερλινάλε του 2016» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ. «Με το ευφυές χιούμορ τους, τους πρωτότυπους ήρωες και τη μαεστρική αφήγησή τους, οι Κόεν αποτελούν εγγύηση για τη διασκέδαση του κοινού».

Το «Hail Caesar!» θα ανοίξει εμπορικά στη Γερμανία τον Φεβρουάριο αμέσως μετά τη λήξη του φεστιβάλ και περίπου εκείνη την εποχή θα παιχτεί και στην Ελλάδα (διανομή UIP).

HeliosPlus