ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
1 ώριμο αβοκάντο
χυμό από 2 λάιμ
1/4 φλ. ρούμι (ή και περισσότερο, αν θέλουμε μεγαλύτερη ένταση)
¾ φλ., και 1 κ.σ. επιπλέον, άχνη ζάχαρη
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 λουβί βανίλιας, τους απόρους, ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια
2 κ.σ. ξύσμα λάιμ
τριμμένη καρύδα ή σκόνη κακάο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Λιώνουμε στο μπλέντερ τη σάρκα του αβοκάντο μαζί με τον χυμό του λάιμ. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ρούμι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
2 Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και 1 κ.σ. ζάχαρη, ώσπου να δέσει, και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα του αβοκάντο. Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με την καρύδα ή το κακάο.