ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

1 ώριμο αβοκάντο

χυμό από 2 λάιμ

1/4 φλ. ρούμι (ή και περισσότερο, αν θέλουμε μεγαλύτερη ένταση)

¾ φλ., και 1 κ.σ. επιπλέον, άχνη ζάχαρη

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 λουβί βανίλιας, τους απόρους, ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια

2 κ.σ. ξύσμα λάιμ

τριμμένη καρύδα ή σκόνη κακάο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Λιώνουμε στο μπλέντερ τη σάρκα του αβοκάντο μαζί με τον χυμό του λάιμ. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ρούμι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.

2 Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και 1 κ.σ. ζάχαρη, ώσπου να δέσει, και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα του αβοκάντο. Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με την καρύδα ή το κακάο.