Eκθεση για την προσφορά του αιγυπτιώτη ζωγράφου Απόστολου Κυρίτση στην ελληνική ζωγραφική διοργανώνει στο Contemporary Space Athens το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου Chicago Athenaeum, (Μuseum for Architecture and Design) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό κέντρο Αρχιετκτονικής, Τέχνης, Σχεδίου και Αστικών Σπουδών (European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies).

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και η έκθεση θα είναι αναδρομική.
Γεννημένος στο Κάιρο, ο Απόστολος Κυρίτσης υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Ελληνική Αεροπορία) και άρχισε να εκθέτει σε ομαδικές εκθέσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην Αλεξάνδρεια.
Η πρώτη ατομική έκθεσή του έγινε το 1959 στην γκαλερί Lehman της Αλεξάνδρειας.
Από το 1970 ως το 1988 ο Απ. Κυρίτσης εργάστηκε ως καλλιτέχνης στον Εθνικό Οργανισμό Ελληνικής Χειροτεχνίας ΕΟΕΧ και τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων Χειροτεχνίας ΕΟΜΜΕΧ (σχεδιασμός αντικειμένων και διακοσμητικά σχέδια για τους χειροτέχνες και βιοτέχνες και προβολή τους μέσω εκθέσεων).
Το 1982 φιλοτέχνησε επτά Σχέδια Αναπαράστασης του αρχαίου Αλεξανδρινού Ναού Σεράπειο για την παράσταση «Υπάτεια» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Τον περασμένο Μάιο ο 90χρονος Αιγυπτιώτη εικαστικός τιμήθηκε από το Μορφωτικό κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα. Η έκθεση με θέμα «Αιγυπτιακά Οράματα 2015» έγινε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεών του, για την ενίσχυση των ΕλληνοΑιγυπτιακών και Ελληνοαραβικών Πολιτιστικών σχέσεων.
Συνολικώς μετρά περισσότερα από 70 χρόνια δημιουργίας με βασικό όπλο του ένα «άσβεστο πάθος». Η έκθεση στο Contemporary Space (Μητροπόλεως 74) θα διαρκέσει ως τις 30 Δεκεμβρίου και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.