O Θεός να βάλει το χέρι του

Δεν φαίνεται η μάχη για την διαδοχή στην ΝΔ να συνεπαίρνει και πολλούς νεοδημοκράτες ,ωστόσο έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα είναι η πρώτη φορά σε εσωκομματικές εκλογές που οι πολίτες θα αποφασίσουν στα τυφλά : αρχηγό στο …σακί.

O Θεός να βάλει το χέρι του | tovima.gr
Δεν φαίνεται η μάχη για την διαδοχή στην ΝΔ να συνεπαίρνει και πολλούς νεοδημοκράτες ,ωστόσο έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα είναι η πρώτη φορά σε εσωκομματικές εκλογές που οι πολίτες θα αποφασίσουν στα τυφλά : αρχηγό στο …σακί.
Εξηγούμαι: ο κόσμος της γαλάζιας παράταξης ξέρει τι σκέφτεται ,τι πρεσβεύει και πώς κινείται πολιτικά ο Βαγ. Μεϊμαράκης , ή ο Κυρ. Μητσοτάκης και σε μεγάλο βαθμό και ο Αδ. Γεωργιάδης .Αγνοεί ,όμως, τις απόψεις του τέταρτου υποψηφίου για το ύπατο αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα αν και έχει ήδη παρέλθει ο ένας από τους δυο μήνες της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου.
Όμως ο 37χρονος πολιτικός , σε πολλούς νεοδημοκράτες που είναι μπαφιασμένοι με την οικογενειοκρατία και τις βυζαντινές ίντριγκες στο κόμμα , φαντάζει ως ο αντι- Τσίπρας και ήδη σε κάποιες δημοσκοπήσεις έρχεται δεύτερος μετά τον κ.Μεϊμαράκη.
Αν και-όπως είπαμε- κανείς δεν τον έχει ακούσει να λέει τίποτα παραπάνω παρά κάτι κοινότυπα ευχολόγια για την ανάγκη αλλαγής σελίδα στη ΝΔ, για τη νέα γενιά που θα φέρει το αύριο και για το χτες που κρατάει δέσμια την γαλάζια παράταξη.
Για το λόγο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ,όσο και κ. Γεωργιάδης – κι οι δυο τους με πολλά χιλιόμετρα σε τηλεοπτικά πάνελ – έχουν επανειλημμένως ζητήσει την διενέργεια κάποιων debate μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για να μπορέσουν οι πολίτες να αποκτήσουν γνώμη για διεκδικούντες την ψήφο του .
Αντίθετα κατά του debate έχει ταχτεί ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ως «παλιά καραβάνα» του κόμματος δεν έχει κανένα λόγο να ρισκάρει με τηλεμαχίες κι άλλα επικοινωνιακά κόλπα . Στρατηγική ,όμως, που ταιριάζει γάντι στον » Τζίτζι του βορρά » ο οποίος ποντάρει στο χαμόγελό του και την σιωπή του .
Ο κ. Μείμάρακης δεν θέλει πολλούς νεωτερισμούς ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για έναν ακόμη λόγο: θεωρεί ότι έχει την στήριξη όλων των μεγάλων οικογενειών της ΝΔ όχι μόνο επειδή ως παλιός και φτασμένος είναι ο εγγυητής της σταθερότητας . Αλλά κι επειδή όλοι οι βαρόνοι-οικογενειάρχες επιθυμούν έναν μεταβατικό πρόεδρο ώσπου να είναι ώριμοι και έτοιμοι οι γόνοι τους να διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος.
Έτσι εναπόκειται πλέον στους βουλευτές της ΝΔ να προωθήσουν μία εναλλακτική φόρμουλα δημόσιας έκθεσης των υποψηφίων .Κάποιοι σχεδιάζουν να ζητήσουν να συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί να απαντήσουν -με ταυτόχρονη τηλεοπτική κάλυψη- σε ερωτήσεις για να ακούσουν οι νεοδημοκρατες τι σκέφτεται κάθε υποψήφιος για το μέλλον του κόμματος και του τόπου.
Οι περισσότεροι βουλευτές θέλουν να ακουστούν οι απόψεις Τζιτζικώστα και για έναν ακόμη λόγο: δεν επιθυμούν να βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις . Δηλαδή στο ενδεχόμενο η βάση της ΝΔ να τον επιλέξει -ως «νέο και άφθαρτο» – στη θέση του επόμενου αρχηγού της ΝΔ χωρίς να γνωρίζει κανείς τι πρεσβεύει.
Όπως λέει κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ ,οι βουλευτές σπεύδουν να προλάβουν αυτό που έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου για τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα : » Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος.»
Αυτό που απασχολεί ωστόσο τους σώφρονες είναι το ενδεχόμενο να πρέπει να διαχειρισθούν μια μείζονα διεθνής κρίση από την πλευρά της κυβέρνησης ο άπειρος Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ακόμη πιο άπειρος αρχηγός του κόμματος κ.Τζιτζικώστας ; Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk