Τα τζάκια δεν μπορούν να επιβάλλουν αρχηγό

«Όσοι θεωρούν ακόμη ότι η ΝΔ είναι ιδιοκτησία κάποιων οικογενειών οι οποίες μπορούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη ή τις εκλογικές διαδικασίες για να βγάλουν μεταβατικό πρόεδρο ώσπου οι δικοί τους άνθρωποι να είναι έτοιμοι να αναλάβουν το κόμμα , προσφέρουν κακή υπηρεσία στην παράταξη .Και είναι βέβαιο ότι εάν επιμείνουν στις παρεμβάσεις τους θα τρίβουν τα μάτια τους».

Τα τζάκια δεν μπορούν να επιβάλλουν αρχηγό | tovima.gr
«Όσοι θεωρούν ακόμη ότι η ΝΔ είναι ιδιοκτησία κάποιων οικογενειών οι οποίες μπορούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη ή τις εκλογικές διαδικασίες για να βγάλουν μεταβατικό πρόεδρο ώσπου οι δικοί τους άνθρωποι να είναι έτοιμοι να αναλάβουν το κόμμα , προσφέρουν κακή υπηρεσία στην παράταξη .Και είναι βέβαιο ότι εάν επιμείνουν στις παρεμβάσεις τους θα τρίβουν τα μάτια τους».
Η οργή που εξέφραζε προβεβλημένο αλλά νηφάλιο στέλεχος της ΝΔ – με υπουργικές θητείες και μακρά ιστορία στην παράταξη – μιλώντας τις προάλλες σε φιλική ομήγυρη , δείχνει ξεκάθαρα ότι η κατάσταση στο εσωτερικό τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εκρηκτική ένα μήνα σχεδόν πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου .
Κι αν δεν βρεθεί τρόπος εκτόνωσης αυτής της εσωκομματικής έντασης με την εκλογή ενός νέου αρχηγού που να είναι αποφασισμένος να ανοίξει τη συζήτηση για τα λάθη της ΝΔ και να συγκρουσθεί με τα κακώς κείμενα στο γαλάζιο κόμμα τότε οι φουρτούνες στη Συγγρού είναι βέβαιες ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και η διάσπαση .
Κύριος λόγος της έκδηλης αυτής οργής – εμφανέστατης σε πολλά στελέχη της ΝΔ ,ιδιαίτερα νεότερα σε ηλικία – δεν είναι μόνο ότι το κόμμα έχασε με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες από τον αλλοπρόσαλλο ΣΥΡΙΖΑ, την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης . Αλλά γιατί ακόμη και σήμερα μετά από την μεγάλη ήττα η εσωκομματική δημοκρατία παραμένει άγνωστη λέξη και οι βαρόνοι του κόμματος εξακολουθούν να κάνουν τα πάντα για να καταπνίξουν τις φωνές αμφισβήτησης της ως τώρα πορείας του κόμματος και να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία διαδοχής προς όφελος των δικών τους προσωπικών και οικογενειακών συμφερόντων.

Ο υποψήφιος αρχηγός με τη μεγαλύτερη στήριξη των βαρόνων του κόμματος – που δεν επιθυμούν ρήξεις και αναζητούν συμβιβασμούς για να κρατηθεί ,όπως λένε, ενωμένη η παράταξη είναι χωρίς αμφιβολία η παλιά καραβάνα του κόμματος , και σημερινός αρχηγός ,ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης . Όσες οικογένειες της ΝΔ έχουν γόνους που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την αρχηγία στην μεθεπόμενη εκλογή , όταν θα είναι ώριμοι πολιτικά για το εγχείρημα , είναι φανερό στηρίζουν ή είναι φιλικά διακείμενοι στον ισορροπιστή και εκπρόσωπο της εσωκομματικής καθεστηκυίας τάξης .
Ωστόσο το μεγαλύτερο μειονέκτημα του είναι ότι μόλις έχασε με μεγάλη διαφορά από τον κ.Τσίπρα στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση ,Είναι σαφές επίσης ότι όντας ένας «δεινόσαυρος «της γαλάζιας παράταξης , σε σημαντικές θέσεις τα τελευταία 20 χρόνια είναι δύσκολο να σηματοδοτήσει το νέο, άφθαρτο και φρέσκο ,να γυρίσει σελίδα στο κόμμα και θα επιχειρήσει μία φυγή προς τα εμπρός. Όσο μαζικότερη, μάλιστα, θα είναι η εκλογική διαδικασία τόσο μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η ήττα του παλιού που εκπροσωπεί.

Κάποιοι προτείνουν ,τώρα να υπάρξει αναβολή στις εσωκομματικές εκλογές για χάρη του κόμματος υποστηρίζοντας ότι οι κ.κ. Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη δεν μπορεί να φορέσει το κοστούμι ενός ισχυρού αρχηγού.

Είναι προτάσεις που θα θεωρηθούν από τους πολίτες ότι διατυπώνονται εκ του πονηρού. Από τη στιγμή που η χιονοστιβάδα της διαδοχής ξεκίνησε κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει χωρίς να τραυματίσει σοβαρά το κόμμα.

Εξάλλου, μήπως θάναι ο πρώτος αρχηγός που θα μάθει στου κασίδη το κεφάλι;
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk