Στον Αρειο Πάγο η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ

Συζητείται την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στον Αρειο Πάγο, η υπόθεση επαναπρόσληψης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Συζητείται την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στον Αρειο Πάγο, η υπόθεση επαναπρόσληψης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Παρά το γεγονός ότι οι καθαρίστριες έχουν ήδη τακτοποιηθεί με τον σχετικό νόμο Κατρούγκαλου, και δη με οκτάωρη απασχόληση, εντούτοις το Δημόσιο δεν αποσύρει την προσφυγή του, εμμένοντας στο ότι οι καθαρίστριες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δεν απολύθηκαν, ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αναδρομικούς μισθούς.
«Είμαστε αντίθετοι στην εκδίκαση της υπόθεσης», δηλώνει στο «Βήμα» ο εργατολόγος κ. Γιάννης Καρούζος, που εκπροσωπεί τις καθαρίστριες, εκτιμώντας ότι «η όποια δυσμενής εξέλιξη μπορεί να γίνει προάγγελος τυχόν δυσμενούς εργασιακής μεταχείρισής τους στο μέλλον».
Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενες θα θεωρούνται επιβαρυμένες στην περίπτωση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, γεγονός που ίσως τις θέσει σε κίνδυνο άλλη μια φορά.
Η υπόθεση των καθαριστριών έχει βαρύ πρόσημο, καθώς ενδέχεται να βάλει ταφόπλακα και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις επιστροφής διαθεσίμων υπαλλήλων που έχουν ασκήσει ένδικα μέσα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk