Τιμώντας τους ιθαγενείς της Βενεζουέλας

«Οι αυτόχθονες της Βενεζουέλας θεωρούν την φύση μητέρα και πηγή της ζωής» λέει η γνωστή φωτογράφος Λέλια Ντελγάδο, ερευνήτριατου Κέντρου Σπουδών της Αισθητικής των Ιθαγενών της Βενεζουέλας. «Πάνω στην φύση δεν νοείται καμία ατομική ιδιοκτησία. Στην ουσία η ίδια η φύση επιβάλλει την κοινοτική ζωή».

«Οι αυτόχθονες της Βενεζουέλας θεωρούν την φύση μητέρα και πηγή της ζωής πάνω στην οποία δεν νοείται καμία ατομική ιδιοκτησία αλλά στην ουσία επιβάλλει την κοινοτική ζωή» λέει η γνωστή φωτογράφος και ερευνήτρια Λέλια Ντελγάδο, ερευνήτρια του Κέντρου Σπουδών της Αισθητικής των Ιθαγενών της Βενεζουέλας.
Με μια έκθεση φωτογραφίας η οποία τιτλοφορείται «Αυτόχθονες της Βενεζουέλας» και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, η Ντελγάδο αποτίει τον δικό της φόρο τιμής στη ζωή και τον πολιτισμό των ιθαγενών της χώρας της. Εξάλλου η έκθεση που οργανώνει η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της «12ης Οκτωβρίου- Ημέρα της Αντίστασης των Ιθαγενών».
«Οι ρίζες των αυτοχθόνων της Βενεζουέλας φτάνουν πίσω στο χρόνο σε μια πολύ σημαντική πολιτιστική περίοδο» αναφέρει η φωτογράφος που στοχεύει μέσω της δουλειάς της να ωθήσει τον αποδέκτη σε ένα ταξίδι στη μαγεία της μυστικιστικής φύσης της Βενεζουέλας, από την οποία αναδύονται τα πρόσωπα των ιθαγενών, γεμάτα ζωή και δυναμισμό.
«Οι βαρβαρότητες και ο πόλεμος εξόντωσης των ιθαγενών μετά την εισβολή των Ευρωπαίων, τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές αυτής της απέραντης χώρας. Παρ’ όλα αυτά όμως, όχι μόνο δεν χάθηκε ο πλούτος των μύθων, η μαγεία και η ποίηση αλλά διαιωνίστηκε και η σοφία τους» καταλήγει η φωτογράφος.
H έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 19.30 στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Γυθείου 12, Αμπελόκηποι). Από την Τρίτη 13 ως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. Καθημερινά θα λειτουργεί από τις 18.00 ως τις 21.00.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk