Η γαλλική σαμπάνια Cattier, η οποία παράγεται στην καρδιά της Καμπανίας, κυκλοφορεί σε μόλις ένα εκατομμύριο φιάλες τον χρόνο. Στην Ελλάδα εισάγεται από την εταιρεία Sunset Collection και μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο ήδη έχει αποκτήσει το δικό της κοινό.

Πρόκειται για το δημιούργημα μιας οικογενειακής γαλλικής επιχείρησης, της οποίας η ιστορία ξεκινάει το 1763. Σήμερα τα κελάρια της Cattier συγκαταλέγονται μεταξύ των βαθύτερων στην Καμπανία (30 μέτρα) με τον οίκο να διαθέτει ανώτερης ποιότητας παραγωγή λόγω της χρήσης των παραδοσιακών πιεστηρίων coquard press, πιστοποιημένων μάλιστα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ποιότητας INAO ως «quality».

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο oίκος Cattier, πιστός στις σύγχρονες απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, χρησιμοποιεί εναλλακτικές μεθόδους καλλιέργειας που βοηθούν στον περιορισμό των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την καλλιέργεια των αμπελιών. Είναι ενδεικτικό ότι από το 2013 λαμβάνει το πιστοποιητικό «Haute Valeur Environnementale Level 3» για την περιβαλλοντική ευαισθησία που δείχνει στις καλλιέργειές του.

Η Cattier που μετρά στην ελληνική αγορά ένα χρόνο έβαλε στις συνήθειες των ανθρώπων που αγαπούν το ευ ζην ξανά τη σαμπάνια. Xάρη στις 18 διαφορετικές ετικέτες της ηCattier αναδεικνύει τον γαστρονομικό ρόλο της σαμπάνιας ως ενός ποτού του οποίου η χρήση δεν περιορίζεται σε εορταστικές περιστάσεις

Περισσότερα στο www.sunset-collection.com, www.cattier.gr, www.cattier.com