«Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.»

Η σύνοψη της τελευταίας ταινίας της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη «Chevalier» μας προδιαθέτει αμέσως για κάτι «παράξενο» και ιδιαίτερο_ όπως ακριβώς υποψιάζεσαι από την δημιουργό του «Attenberg». Αλλά και το γεγονός ότι στο καστ της ταινίας βρίσκεται ο Σάκης Ρουβάς οξύνει ακόμη περισσότερο την περιέργεια, όπως είχα επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο μου για την ταινία (Ναι στον Ρουβά και χωρίς κόμπλεξ).
Προς το παρόν βέβεια, δεν γνωρίζουμε πότε το «Chavelier» θα ανοίξει στην Ελλάδα από την Feelgood Entertainment. Ευχάριστο όμως για την ταινία το γεγονός ότι επελέγη για να διαγωνιστεί στο προσεχές κινημτογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο που από τις 5 ως και τις 15 Αυγούστου θα διεκαχθεί για 68η φορά. Η Τσαγγάρη έχει την εμπειρίθα των διεθνών φεστιβάλ αφού πριν από μερικά χρόνια το «Attenberg» διαγωνίστηκε στη Βενετία όπου κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας (Αριάν Λαμπέντ).
Η επίσημη πρεμιέρα του «Chevalier» στο Λοκάρνο θα γίνει στις 12 Αυγούστου και σύμφωνα με την εταιρία διανομής της στην Ελλάδα, εκτός από την σκηνοθέτρια το παρόν θα δώσουν έξι ηθοποιοί της ταινίας, οι Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και ο Σ. Ρουβάς.
Ο Ευθύμης Φιλίππου, μόνιμος συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου (που έπαιξε στο «Attenberg») συνεργάστηκε με την Αθηνά Ρ. Τσαγγάρη στο σενάριο, ενώ η σκηνοθέτρια είναι και παραγωγός (μαζί με την Μαρία Χατζάκου). Διευθυντής παραγωγής είναι ο Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος της FALIRO HOUSE PRODUCTIONS, ή αλλιώς ο σωτήρας του εναλλακτικού ελληνικού κινηματογράφου.
Την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα ανακοίνωσης του προγράμματος ειπώθηκε επίσης ότι η Αθηνά Τσαγγάρη θα φιλοξενηθεί ως Filmmaker in Residence 2015 του κορυφαίου Film Society of Lincoln Center το οποίο οργανώνει το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης (φέτος στην 53η του έκδοση).
Η Τσαγγάρη θα δουλέψει με την ενίσχυση του Κέντρου το νέο της σενάριο, ένα αστυνομικό θρίλερ –κωμωδία με τίτλο «White Knuckles», στο οποίο δύο αδελφές, μία λογίστρια και μία διαρρήκτης, μπλέκουν με παράνομες δραστηριότητες.
Η κριτική επιτροπή του 68ου φεστιβάλ του Λοκάρνο συντίθεται από τον Αμερικάνο φωτογράφο/ σκηνοθέτη Τζέρι Σάτσμπεργκ, τον Γερμανό ηθοποιό Ούντο Κίερ, τον Ισραηλινό σκηνοθέτη Nαντάβ Λαπίντ και την Κορεάτισα ηθοποιό Moύν Σο Ρι.