To πιο τρομακτικό απ’ όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα είναι η ομολογία Λαφαζάνη ότι το εναλλακτικό σχέδιο που είχε και προετοίμαζε αυτός και η «Αριστερή Πλατφόρμα» σε περίπτωση μη δυνατότητας εφαρμογής του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ εντός ευρώ ήταν η εισβολή στο Νομισματοκοπείο, η κατάσχεση του αποθέματος 22 δις. της Τράπεζας της Ελλάδος (που θεωρούσαν ότι υπήρχε εκεί), η έκδοση πλαστού χρήματος (αφού δεν θα υπήρχε άδεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ) και στην συνέχεια το τύπωμα χρήματος σε δραχμές.

Το ίδιο σχέδιο προέβλεπε την αποπομπή ή την εξουδετέρωση του Γ. Στουρνάρα εφόσον αυτός ασφαλώς δεν θα συνέπραττε. Δεν διευκρινίζεται εάν θα έστελναν την αστυνομία ή κάποιες μυστικές υπηρεσίες να τον συλλάβουν ή να τον θέσουν σε απομόνωση.

Εννοείται ότι οι ενέργειες αυτές θα επέσυραν την αυτόματη αποπομπή της Ελλάδας από το Ευρώ και –δεν αμφιβάλλω- από την ΕΕ. Η δε Καθημερινή αναφέρει ότι «ο κ. Λαφαζάνης είχε παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας σε κυβερνητική σύσκεψη.»

Πρόκειται καθαρά για σχεδιασμό πραξικοπήματος αφού συνωμοτούσαν για να καταλύσουν τους νόμους και τις δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας του κράτους και να μην σεβαστούν τις διεθνείς συμφωνίες και υποχρεώσεις του.

Δεν ήταν μία πρόταση την οποία εξέθεσαν στο Κοινοβούλιο ή στον δημόσιο χώρο για να συζητηθεί, ήταν ένα μυστικό σχέδιο που απλώς δεν έλαβε την έγκριση της κυβέρνησης για να υλοποιηθεί. Σημειώνω και πάλι ότι η τυχόν υλοποίησή του θα περιελάμβανε παραβίαση των νόμων και των δημοκρατικών διαδικασιών. Θα ήταν δηλαδή και πάλι πραξικόπημα – απλώς αυτή τη φορά με «κυβερνητική» σφραγίδα. Αναρωτιέμαι πώς η κυβέρνηση ανέχθηκε να έχει στους κόλπους της υπουργούς που απεργάζονταν την κατάλυση των νόμων και την έκθεση της χώρας σε κίνδυνο.

Εν ονόματι υποτίθεται του λαού, μία δράκα ανθρώπων ανέλαβε όχι απλώς να παρακάμψει τις διαδικασίες μιας αστικής δημοκρατίας αλλά να καταλάβει το κράτος όχι με επανάσταση αλλά με συνομωσία. Διότι η πτώση της Βαστίλης ή τα χειμερινά ανάκτορα είχαν πίσω τους επαναστάτες και λαό. Εδώ, μόνο κάτι δειλούς παραχαράκτες που δεν τολμούν να πουν τι σκέφτονται αλλά θέλουν να το παίζουν και πολιτικοί ταγοί.

Αυτή δεν είναι αριστερή πολιτική είναι αλητεία. Αυτή δεν είναι αριστερά. Είναι συμμορία.

ΥΓ. Η αριστερή κ. Βαλαβάνη ξεκινά την επιστολή της στον Πρωθυπουργό με τη φράση: «Στήριξα την ομάδα διαπραγμάτευσης τη νύχτα της Παρασκευής όντας σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία.» Δηλαδή ούσα υπουργός και βουλευτής εξαπάτησε την κυβέρνησή της, τον πρωθυπουργό που τη διόρισε, τη Βουλή και τον ελληνικό λαό. Εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό να φέρει συμφωνία ούσα σίγουρη και ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία. Να βρεθούν όλοι αυτοί στο περιθώριο της κοινωνίας και της ιστορίας.