Ο τίτλος της ραδιοφωνικής (και εσχάτως τηλεοπτικής) εκπομπής των Μάνου Βουλαρίνου και Πέτρου Νικολάου στον Σκάι είναι «οτινάναι». Γραμμένο έτσι όλο μαζί, χωρίς κενό, παρακαλώ. Οταν τους συναντήσαμε, καταλάβαμε ότι όχι μόνο το γράφουν αλλά και το εννοούν.
Μάνος Βουλαρίνος: «Ορισμό για το χιούμορ, ε; Εδώ έχουν γράψει βιβλία και δεν το έχουν βρει. Το πιο βασικό είναι να μπορείς να γελάς με τα χάλια σου γιατί αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να γελάς και με τα χάλια των υπολοίπων. Χιούμορ είναι να μπορείς να γελάς με τον εαυτό σου στον καθρέπτη».
Πέτρος Νικολάου: «Αν ρίχνεις γυναίκα με το χιούμορ; Ας μιλήσουμε αντικειμενικά. Τίποτα δεν είναι σαν το τάκλιν. Βοηθάει πολύ πάντως στην πρώτη επαφή, άντε και στη δεύτερη. Μετά πρέπει να δείξεις και κάτι άλλο γιατί κινδυνεύεις να γίνεις ο “χιουμορίστας φίλος”».
Μ.Β.: «Εγώ πάντως τώρα που το σκέφτομαι, αν ήμουν πολύ ωραίος γκόμενος, δεν θα έλεγα αστεία. Γιατί δεν ήμουν ο τύπος που έμπαινε στο μπαρ και η άλλη έλεγε “τον εθέλω τώρα”. Οπότε το χιούμορ ήταν ένας τρόπος να προσεγγίσω μια γυναίκα. Πώς ο άλλος μαθαίνει κιθάρα, δηλαδή;».
Π.Ν.: «Δεν μου αρέσει να λέω ότι κάνουμε σάτιρα. Προτιμώ το “κοροϊδεύουμε τον κόσμο”. Η σάτιρα με υψωμένο το δάχτυλο σε κάνει προβληματικό και άσε που κρύβει και πολιτική ατζέντα».
Μ.Β: «Το χιούμορ της καθημερινότητας πάντως μας ξεπερνά και θα μείνουμε χωρίς δουλειά φοβάμαι. Μάλλον δεν πρέπει να γραφεί αυτό, αλλά εγώ, αν είχα κανάλι, θα έδιωχνα όλους τους τύπους που κάνουν χιουμοριστικές εκπομπές γιατί υπάρχουν τα δελτία ειδήσεων. Δυσκολευόμαστε κι εμείς. Τι πιο αστείο να κάνουμε, δηλαδή; Ο Σαμαράς ήταν αντιμνημονιακός, έγινε μνημονιακός και τώρα πάλι γίνεται αντιμνημονιακός. Ο Τσίπρας βγαίνει και μιλάει για “στροφή 360°”. Μας κλέβει τα αστεία, γιατί εμείς αυτό το είπαμε πριν το πει ο ίδιος».
Π.Ν.: «Κοίτα, πρωθυπουργός είναι, χαλάλι του. Ισως θα πρέπει να προτείνουμε στους πολιτικούς μας ένα επαγγελματικό Erasmus».
Μ.Β.: «Ναι, εγώ έχω και πρόταση: θέλω να γίνω κομμουνιστής ηγέτης. Οχι στον Περισσό αλλά από το σπίτι μου. Να έχω την απόλυτη εξουσία πάνω σε όλους και ταυτόχρονα να έχω αυτή την εξουσία στο όνομα του λαού. Δεν ακούγεται ωραίο; Γιατί τα κορόιδα οι δεξιοί πάνε και γίνονται βασιλιάδες και δικτάτορες».
Π.Ν.: «Οταν θα γίνει κομμουνιστής ηγέτης, εγώ θα είμαι πάντως ο γιατρός του. Αν φοβάμαι ότι θα με εκτελέσει; Τα ρίσκα του επαγγέλματος».
* Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Ιουνίου 2015
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ