«Στην Ηρώ δοκίμασα μία από τις καλύτερες lemon pie στη ζωή μου» μου είπε η φίλη μου η Ελέν εκ Παρισίων. Και όταν εκείνη αποφαίνεται περί γλυκού πρέπει να την ακούς. Πήρα λοιπόν χαρτί και στυλό και σημείωσα: ζαχαροπλαστείο Ηρώ, στα Βριλήσσια. Οταν έφτασα εκεί η ευγενική Ηρώ με υποδέχθηκε με χαμόγελα και καφέ στον όμορφο, φωτεινό χώρο με τις ρετρό λεπτομέρειες που δημιούργησε το 2011. «Η τεχνογνωσία του ζαχαροπλάστη είναι εξελισσόμενη. Δεν μπορείς να μένεις στο παρελθόν, σε αυτό που έχεις διδαχθεί πριν από δέκα ή πέντε χρόνια. Σημαντικές είναι βέβαια και οι πρώτες ύλες. Στο εργαστήριό μου δεν χρησιμοποιώ έτοιμα μείγματα, τα βασικά υλικά που αγοράζω για τα γλυκά μου είναι τα αβγά, το αλεύρι, οι ξηροί καρποί, η κρέμα γάλακτος, η σοκολάτα, το γάλα και τα φρούτα» μου είπε. Τα βήματά μου με οδηγούν κατευθείαν μπροστά από το ψυγείο με τα παγωμένα γλυκίσματα για να παραδοθώ στη γεύση ενός παγωμένου μιλφέιγ με παρφέ βανίλιας Μαδαγασκάρης και να γευτώ μια μπάλα σορμπέ μύρτιλου. Στο κατάστημα υπάρχουν όλα τα κλασικά γλυκά, θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφερθούμε στη μους ροδόσταμο, στο προφιτερόλ λεμόνι, αλλά και στην επονομαζόμενη τούρτα ζούγκλα, δηλαδή μια μους μάνγκο με χειροποίητη κομπόστα από ανανά, φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και μαρέγκα φτιαγμένη με τσάι γιασεμί. {{{ moto }}}
Η Ηρώ αναλαμβάνει επίσης το catering γάμων και βαπτίσεων. Μεγάλη της αγάπη όμως είναι οι τούρτες ζαχαρόπαστας, οι οποίες φτιάχνονται σύμφωνα με τις επιθυμίες του κάθε πελάτη. Ακόμη κι αν της ζήτησετε τον Μπάτμαν ντυμένο στα κίτρινα σε τούρτα, δεν θα σας αρνηθεί.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.