Τραχανάδες και ποικιλία από λαζάνια, χυλοπίτες, βίδες, αλλά και ποντιακά «τεμέτερα» (δηλαδή, δικά μας) όπως εβρεστόν, σιρόν, φύλλα περέκ και πολλά άλλα ετοιμάζει η Κλειώ Χριστοφορίδου στη Βέροια τα οποία μπορούμε να παραγγείλουμε από το e-shop του εργαστηρίου Εμνοστον αλλά και να τα βρούμε σε αρκετές πόλεις. «Εμνοστον» είναι στα ποντιακά το νόστιμο και περί αυτού ακριβώς πρόκειται: χειροποίητα ζυμαρικά για νόστιμα πιάτα!
Ευτυχώς στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν σε αρκετά σημεία και έτσι τα μαγειρεύω συχνά. Το νέο προϊόν του εργαστηρίου, οι βίδες με γλυκιά καπνιστή πάπρικα, γίνονται εξαιρετικές με χοιρινή τηγανιά ή με κοτόπουλο, ενώ στο κουσκουσάκι με κουρκουμά ταιριάζει το κοκκινιστό. Μένω όμως πάντα σταθερή και στις αγαπημένες μου λεπτές χυλοπίτες από 100% σιμιγδάλι με ολόφρεσκα αβγά και γάλα ημέρας.

Εμνοστον, Βερμίου 22, Βέροια, τηλ. 2331 50661, www.emnoston.gr