Δωρεάν εξετάσεις μαστού για γυναίκες 20-39 ετών

Ένα νέο πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν εξέτασης μαστών για νέες γυναίκες 20-39 ετών ξεκινά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Ένα νέο πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν εξέτασης μαστών για νέες γυναίκες 20-39 ετών ξεκινά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Ένας από τους στόχους του Συλλόγου είναι η ενημέρωση του γενικού γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Για το λόγο αυτό, διοργανώνει κάθε χρόνο τον Συμβολικό Αγώνα Δρόμου και Περίπατο Greece Race for the Cure®.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον Αγώνα Greece Race for the Cure® 2014 σε συνεργασία με την Οργάνωση Susan G. Komen for the Cure®, θα διατεθούν για την ενημέρωση και δωρεάν εξέταση νέων γυναικών, με το μήνυμα «Καρκίνος του Μαστού. Μην το αφήνεις στην τύχη!». Οι δωρεάν κλινικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από χειρουργούς μαστού της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), το διάστημα Τρίτη 2 έως Τρίτη 16 Ιουνίου 2015.
Πρωταρχικός στόχος είναι να αφυπνισθεί κάθε γυναίκα αυτής της ηλικίας για τον καρκίνο του μαστού καθώς τα ηλικιακά όρια εμφάνισης της νόσου έχουν μειωθεί. Ο δεύτερος στόχος είναι η παροχή δωρεάν κλινικής εξέτασης, κατόπιν ραντεβού, το οποίο οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ως την Παρασκευή 29 Μαΐου, ώρες 10.00-12.00, στα τηλέφωνα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής». Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής: Αθήνα 210 4180006, Πάτρα 2610 222274 και Θεσσαλονίκη 2310 285181.
Εάν χρειαστεί κάποια γυναίκα επιπλέον εξέταση, όπως υπερηχογράφημα ή μαστογραφία, θα έχει τη δυνατότητα να την κάνει δωρεάν σε αξιόπιστο διαγνωστικό κέντρο. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ). Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης: 210 8253253.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk