Λυκούδης: «Θα πρέπει να ξαναδούμε τα άτοκα δάνεια»

Την Παρασκευή 22 Μαίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μίλησε στον Βήμα fm για τη συμφωνία και τα άτοκα δάνεια της Βουλής

Την Παρασκευή 22 Μαίου ο Σπύρος Λυκούδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τη συμφωνία και τα άτοκα δάνεια της Βουλής{{{ audio1 }}}

Για τα άτοκα δάνεια της Βουλής προς νυν και πρώην βουλευτές

«Είναι ένα πιο εύκολο δάνειο από αυτό που θα μπορούσε να πάρει ένας οποιοσδήποτε πολίτης. Θα ήμουν ανειλικρινής αν δεν το έλεγα αυτό. Τίθεται μια συζήτηση από όλους μας ότι καλό είναι να ξαναδούμε αυτό το θέμα, στην βάση του, από την αρχή, αν αυτό το ταμείο μπορεί να εξυπηρετεί κι άλλες πρωτοβουλίες ή κατευθύνσεις των βουλευτών κλπ. και να μην αφορά μόνο την δυνατότητα κάποιου δανείου. Είπαμε ότι θα το ξαναδούμε από την αρχή και με πιο οριστικό τρόπο, αυτή η κουβέντα έγινε χθες.»

Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τη συμφωνία

«Υποθέτω ότι έρχεται συμφωνία, διότι δεν ξέρω καμία κυβέρνηση στην σύγχρονη Ευρώπη, επομένως ούτε την ελληνική, που να θέλει να οδηγήσει τον εαυτό της κατ’ αρχήν και τη χώρα κατά δεύτερον σε αυτοκτονία. Ακόμα και μια δύσκολη συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία. Θα δυσκολευτεί πολύ με το διαμορφωμένο κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, αν φέρει μια συμφωνία, να την περάσει, γιατί έχει αυτοεγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα πάρα πολλά που έλεγε πριν από τις εκλογές ή ακόμα και μετά τις εκλογές. Παρά ταύτα, η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα υπάρξει τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ευθέως θα ανατρέψει ή θα επιχειρήσει την ανατροπή της κυβέρνησης. Θα υπάρξει πολύ μεγάλη δυσκολία, αλλά ρήξη τέτοιου τύπου, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει. Εκεί αναφέρομαι (σ.σ.: στην Αριστερή Πλατφόρμα). Εκεί (σ.σ.: για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου) δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Τις επιμέρους περιπτώσεις βουλευτών, δεν μπορώ να τις ξέρω. Από εκεί και πέρα, είναι μια δύσκολη επόμενη φάση. Περισσότερο εκεί θα έχει σχέση με το ποιες επιλογές θα κάνει ο πρωθυπουργός. Ο λαός έχει επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ να τον κυβερνήσει, μαζί με τους ΑΝΕΛ και τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό. Εγώ θα ήθελα να τον κυβερνήσει αυτό το σχήμα, παίρνοντας και τα οφέλη της επιτυχούς διακυβέρνησης και το κόστος της αποτυχίας της.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk